La Federació Espanyola de Rugbi habilita els jugadors del VPC per jugar a la divisió d'honor, però encara no a la divisió d'honor B

www.andorradifusio.ad

La Federació Espanyola de Rugbi ha aprovat un nou reglament de llicències, que assimila els jugadors andorrans als espanyols per jugar a la màxima categoria, però el canvi encara no s'ha fet efectiu a la divisió d'honor B. El VPC Andorra confia que la modificació es farà oficial abans que comenci la temporada. 

La nova reglamentació de llicències, aprovada dissabte passat per la Federació Espanyola de Rugbi, ha afegit una disposició addicional que considera els clubs afiliats a la Federació Andorrana com de l'espanyola. A efectes pràctics, els jugadors andorrans del VPC tindran una llicència A i podrien jugar a la divisió d'honor espanyola a partir de la pròxima temporada.

Aquesta disposició addicional, però, no s'ha incorporat encara a la divisió d'honor B, la categoria a la qual volen ascendir els tricolors. De moment continua vigent la normativa que fixa un mínim de 9 jugadors al terreny de joc que siguin de formació o bé seleccionables per Espanya. Una regla que va deixar el VPC fora de l'últim play-off d'ascens, després d'haver-se proclamat campió de la divisió d'honor catalana. 

Des del VPC es confia que el canvi de normativa s'aplicarà també a la divisió d'honor B abans que comenci la temporada. La Federació Espanyola treballarà en aquesta qüestió i des dels clubs no s'ha posat cap impediment.  

Mentrestant, ja s'ha confirmat que Dani Raya continuarà com a màxim responsable a la banqueta i la pretemporada arrencarà la setmana del 15 d'agost amb algunes baixes de pes. Als tres quartsGreg McNeish torna a Escòcia i Bautista Álvarez a l'Argentina. Tampoc hi haurà a la davantera Edisher Jamrulidze, Sandro Consuegra ni Carles Espuñes, que es retiren. 

Informa: Joan López
Imatges: Arxiu RTVA 

Comparteix:

El FC Andorra busca el fitxatge del porter Dani Martín L'equip masculí de tècnica de la FAE continua la preparació a Peer