ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Federació d'Handbol treballarà amb les nacions emergents en un pla de desenvolupament per als pròxims 10 anys

www.andorradifusio.ad

La Federació d'Handbol treballarà amb una vintena de nacions emergents en un pla de desenvolupament conjunt per als pròxims 10 anys. En la reunió de presidents i secretaris generals celebrada a Viena, l'entitat presidida per Gerard Pifarré també va acordar la renovació per tres anys més de l'ajuda econòmica de 45.000 euros que rep de la Federació Europea.

Els tres equips de base de la Federació d'Handbol es preparen per iniciar la competició la setmana vinent, amb canvis obligats per la situació sanitària provocada per la Covid-19

Enguany jugaran cada 15 dies, un marge de temps pensat per evitar que s'anul·lin partits si es detecten casos positius. Els protocols també marquen el dia a dia. El president de la Federació d'Handbol, Gerard Pifarré, ha explicat que "els entrenaments són molt individualitzats, i el tema de tocar pilota està costant molt".

La vuitantena de jugadors de la base seran els grans beneficiats per l'acord de renovació que la federació ha tancat amb l'Europea en la recent trobada de Viena. La renovació de l'Smart Program aportarà una ajuda de 45.000 euros repartits en els tres anys vinents."La Federació Europea ha vist que la feina que fem és coherent i ens ha donat suport per a un segon projecte de tres anys", ha destacat Pifarré. En aquest sentit, també ha afegit que s'està treballant en l'àmbit internacional, per buscar altres fonts d'ingressos.

La vintena de països emergents de l'Europea treballaran en un pla de desenvolupament a 10 anys vista. Entre d'altres línies, es vol donar més visibilitat a l'handbol en el món digital i organitzar més partits de seleccions.

Tal com ha assenyalat Pifarré, també es va plantejar l'opció de fer més tornejos, tant en l'àmbit europeu com internacional, que entra dintre d'aquest pla.

La federació també vol trobar noves dates al torneig d'exhibició que tenia previst celebrar l'any vinent, tot coincidint amb els Jocs dels Petits Estats, amb la participació de vuit països.

Informa: Joan López
Imatges: Sergi Linares
Locució: Sergi Cano

Comparteix:

3.235.85.115