ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La Federació de Rugbi defensarà la convocatòria de Caussé i Langeard

www.andorradifusio.ad

La Federació de Rugbi espera seguir comptant en el futur amb els internacionals Sébastien Caussé i Julien Langeard. Tots dos van quedar fora de la convocatòria contra Bòsnia i Hercegovina per decisió de Rugby Europe, després que l'organisme revisés els criteris d'elegibilitat dels dos jugadors. La qüestió es tractarà en l'assemblea del mes vinent a París. 

La Federació Internacional de Rugby permet a les seleccions comptar amb jugadors no nacionals en algunes competicions, com ara el Campionat d'Europa, si compleixen certs requisits. Un d'ells és la nacionalitat dels ascendents familiars. Amb aquest criteri, els isards havien pogut alinear fins ara els francesos Sébastien Caussé i Julien Langeard, tots dos amb avis andorrans.  

Caussé, que milita a l'Agde de Federal 2 francesa, va debutar amb la selecció nacional ara fa sis anys, com a mig de melé. Langeard, que aquesta temporada juga amb l'equip reserva del Servian Boujan, de Federal 3, va vestir per primera vegada la tricolor ara fa una dècada, com a mig d'obertura, i va jugar el primer partit de l'Europeu el mes passat a Turquia.

Rugby Europe, però, no va validar la convocatòria de cap dels dos jugadors contra Bòsnia i Hercegovina. Segons l'organisme, l'ascendent familiar ha de ser nascut al país i no n'hi ha prou d'acreditar-ne la nacionalitat.

Sense marge de reacció, la selecció va haver d'alinear contra els bosnians el jove Sam Franken, que va debutar en la posició de 10, al costat del mig de melé Leon Laguerre. Dos jugadors amb molta qualitat i futur, però encara amb poca experiència internacional.

Per als dos pròxims compromisos de la fase, el mes d'abril vinent contra les potents Bulgària i Sèrbia, la Federació espera recuperar la frontissa titular dels últims anys.

La qüestió es tractarà en l'assemblea de Rugby Europe prevista per al mes que ve a París. 

Informa: Joan López
Imatges: Arxiu RTVA

  

Comparteix: