ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La FIS cancel·la les proves de Copa del Món a l'Amèrica del Nord mentre la FAE torna als entrenaments

www.andorradifusio.ad

La FIS ha anunciat la cancel·lació de totes les proves que tradicionalment obren la temporada a la Copa del Món a l'Amèrica del Nord. Aquestes curses seran substituïdes per proves a Europa. Aquest calendari adaptat de la Copa del Món es farà públic el 3 d'octubre. Es tem que la pandèmia encara pugui tenir més afectació en el circuit de Copa d'Europa o en les curses FIS. La Federació d'Esquí va tornar dimarts a la feina després de quinze dies de descans. Abans de reprendre els entrenaments, tots els membres de l'equip s'han fet una prova TMA. Un cop confirmats els negatius han tornat a crear unitats de convivència per tornar a l'acció.

La federació va tornar dimarts a la tarda a la feina. Aquests dies es compaginaran els entrenaments a Anyós i al centre de tecnificació d'Ordino. Abans de reprendre la feina tots van superat una prova TMA. Després de setmanes amb molta carrega física la preparació ja fa baixada a mesura que s'acosta la competició, com explica el preparador físic, Damià Costa.

Ara és bon moment per fer net. Joan Verdú ha superat la lesió al genoll, ja entrena a màxima intensitat i el dia 26 tornarà a la neu. Es mostra confiat però no es posa cap objectiu fins veure el calendari i provar-se sobre els esquís.

Àxel Esteve també ha passat pel quiròfan per reparar les molèsties al cap del fèmur. Diu que ara se sent "amb energia i força".

La gestió dels entrenaments és complicada amb la Covid-19. Cal fer-ho per grups i en ocasions és difícil troba espais i temps per a tothom. Al bàndol femení a banda de Mireia Gutiérrez s'espera molt de Cande Moreno en el darrer any júnior. L'esquiadora és conscient de la importància d'aquestes jornades de preparació física. "Noto molt la diferència quan estic en forma i quan no ho estic tant. No només per la confiança, sinó per la millora tècnica", assegura.

A partir del 26 d'agost els equips de tècnica faran estades sobre la neu al Pas de Stelvio. L'equip de velocitat estarà del 27 d'agost al 9 de setembre a Saas Fee.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix:

52.3.228.47