ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Flat Track, l'espai del Circuit d'Andorra-Pas de la Casa per als pilots de moto més experimentats

www.andorradifusio.ad

El Circuit d'Andorra-Pas de la Casa segueix millorant. Aquest estiu la instal·lació estrena pista de Flat Track. Es tracta d'un traçat de terra en el qual els pilots més experimentats poden practicar el control de la moto i els derrapatges. Terreny ideal per als residents de MotoGP.

El Circuit d'Andorra ofereix kàrting com a activitat per a tots els públics i té en el Flat Track l'espai reservat als especialistes del món de la moto.

Fa poques setmanes que funciona aquest nou circuit, revirat, d'uns 400 metres, que està fet amb diverses capes de terra. El director del circuit, Àlex Bercianos, explica que "és una terra especial compactada perquè sobretot els pilots amb més coneixement i experiència puguin practicar el control de la moto i el derrapatge sobre superfícies lliscants".

Les motos són adaptades per a l'especialitat, de motocròs, amb roda d'aigua al darrere. La combinació amb la terra és ideal per fer les delícies dels pilots de MotoGP residents, que són els principals usuaris de la instal·lació. Maverick Viñales, Àlex Rins, Joan Mir i Tito Rabat acostumen a estar-s'hi hores quan tenen un forat a l'agenda.

L'expilot de MotoGP, Rubén Xaus, indica que el circuit permet "derrapar amb una consistència i un control exhaustiu". Afegeix que "va molt bé a MotoGP i superbikes" perquè "és com ballar sobre la sorra".

Tot i ser un circuit curt, Xaus destaca que és una modalitat extremament exigent. "És molt sinuós i, per tant, és molt físic", diu.

El Flat Track ha estat la darrera novetat del circuit. El director pensa que encara hi ha possibilitats de créixer per posicionar la instal·lació com a punt d'atracció turística a 2.400 metres d'altitud.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares
Locució: Joel Romero

Comparteix:

3.235.137.159