ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Fornell defensa la creació d'una federació de freeride per la disciplina i l'estructura de treball dels joves talents

www.andorradifusio.ad

Les dues setmanes que hem deixat enrere han estat molt importants per al freeride a Andorra. En aquest curt espai de temps, hem tingut els millors especialistes del món i, el més important, hem pogut comprovar que els joves es troben al capdavant d´aquesta disciplina en ple procés de creixement.

Al Mundial júnior, Dani Fornell, en plena fase de recuperació, exercia de presentador. Ell va ser testimoni de primera mà de la gran actuació dels que han de ser el seu relleu a l´elit del fora pista mundial. Assegura que "tenim una cantera molt bona" i avança que "segurament en poc temps tindrem bones notícies d'ells".

Pep Naudi, en surf de neu, Tomi Moreno, Guim Campeny i Nàdia Vidal, en esquí. Tots han arribat a l´elit en la seva categoria al seu aire o seguint les passes de Fornell. Andorra aposta fort pel freeride, però continua sense resoldre el problema més important. La disciplina no compta amb el paraigua d´una federació. El rider afirma que "els que treballem en esport alternatius que no estan federats sabem amb quines cartes juguem i en quin món vivim, per tant, no aspirem a que les federacions ens treguin les castanyes del foc". Està convençut que "tard o d'hora acabarà havent-hi una federació", tot i que reconeix que "ara per ara és complicat perquè no hi ha ningú que vulgui assumir aquest rol".

Molts joves s´han deixat seduir per aquesta modalitat. A banda de l´aspecte econòmic, comptar amb una federació seria un canvi de 180 graus per la disciplina i per l´estructura de treball dels joves. Segons Fornell significaria "reglamentar i consensuar amb tots els clubs i entitats involucrades tot un concepte que actualment està en mans d'una o dues persones". També creu que seria clau per generar una "sensació d'equip i d'unitat, que sentim que l'esport creix cap a una mateixa direcció, sinó cadascú va a la seva i acabem intentant abastar-ho tot sense abastar res en concret".

Pep Naudi, Guim Campeny i Tomi Moreno marxen avui a Chamonix on disputaran aquest cap de setmana la primera prova del Freeride World Tour júnior.

Informa: Cesc Sanjuan

Comparteix: