ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Acollir una Copa d'Europa d'esquí de fons la temporada 2022-2023, un dels principals objectius de Naturland

www.andorradifusio.ad

Naturland acollirà una Copa d'Europa d'esquí de fons la temporada 2022-2023. Aquest, si més no, és el full de ruta que ha acordat el camp de neu, la Federació d'Esquí i els homologadors de la Federació Internacional d'Esquí (FIS) i d'Espanya que han estat els darrers dies a la zona de competició. L'entorn és el millor o un dels millors del Pirineu, l'únic escull és l'altura, 200 metres per sobre el límit imposat per la FIS per acollir Copes del Món.

Dos homologadors FIS han estat dos dies analitzant la zona de competició a la cota 2000 de Naturland. Les infraestructures ja existents, l'amplitud i la neu de cultiu deixen el camí planer per poder acollir en el futur proves FIS.

L'homologador de la Federació Internacional d'Esquí, Manuel Ruiz, ha apuntat que "ja hi ha un gran treball fet per part de la mateixa estació", afegint que "amb poc treball es poden preparar les pistes, que poden arribar a ser unes grans pistes de competició". Ruiz també ha subratllat que Naturland és l'única estació del Pirineu que reuneix totes les condicions necessàries. 

Per la seva banda, el director tècnic de la secció de fons de la Federació d'Esquí (FAE), Joan Erola, ha valorat que això "és una primera pedra", que és molt important perquè els dona garanties per tirar endavant el projecte. També ha ressaltat que "ara el segon pas serà fer tots els treballs d'enginyeria, fer el corresponent pressupost i anar avançant amb les obres que s'han de fer per homologar les pistes". 

Això pel costat positiu. El negatiu és l'altura, un fet insalvable. L'homologador FIS d'Espanya, Jordi Barres, ha explicat que aquest és el tema més complex, tenint en compte que els circuits que es troben a aquests nivells són més durs. I és que la FIS limita per sota els 1.800 les proves de la Copa del Món. Mentre no es modifiqui aquest topall, Andorra només podrà acollir Copes d'Europa. 

Barres ha destacat que s'ha acordat "començar els preparatius a la primavera, perquè així tenim tot l'estiu perquè s'assenti i després ja ens n'aniríem a la temporada 2022-2023". Erola també ha anotat que serà necessari "posar-nos d'acord amb Espanya per poder organitzar dues Copes d'Europa, una en territori espanyol i l'altra en territori andorrà, fet que facilitaria molt que poguessin baixar molts equips perquè es tractaria de dos caps de setmana de competició". 

Lògicament tant Irineu Esteve com Carola Vila no faltarien a aquesta cita. En aquest cas el canvi climàtic pot anar a favor de la candidatura. No es pot descartar un possible augment per part de la FIS de la cota de competició a la Copa del Món en un futur.

Informa i Imatges: Cesc Sanjuan-Arxiu RTVA

Comparteix: