ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La gespa de l'Estadi Nacional no passa el segon control de la UEFA i s'ha de canviar amb urgència

www.andorradifusio.ad

La gespa de l'Estadi Nacional segueix portant cua i no ha superat, una altra vegada, el control de la UEFA. La Federació de Futbol i el Govern treballen a contra rellotge per trobar una solució que implicaria canviar-la després del partit contra  Moldàvia.

Primer revés important al qual ha de fer front la nova junta directiva de la Federació de Futbol.

Com va avançar RTVA fa unes setmanes, la gespa de l'Estadi Nacional no havia passat el control de la UEFA i en una segona instància tampoc ho hauria fet. Això obligaria a canviar completament la superfície de joc abans del que era previst.

El desig de la federació seria disputar el partit contra Moldàvia a l'Estadi Nacional, tot i no passar l'homologació. Actualment s'està en negociacions per aconseguir el vistiplau de la Federació Moldava. En un primer moment no haurien accedit, però la intervenció de la UEFA i les gestions de l'actual junta facilitarien el llum verd definitiu. L'estadi Comunal també seria un pla alternatiu.

El problema principal arribaria el 17 de novembre, quan la selecció rebi la visita de Turquia. La UEFA ja ha advertit que amb les condicions actuals no es podrà jugar perquè a diferència de Moldàvia, els turcs es disputen la classificació per a l'Eurocopa 2020.

El Joan Samarra estaria descartat, ja que els turcs haurien demanat entre 800 i 1.000 entrades per assistir al partit i, per tant, la capacitat de l'estadi no seria l'adequada. L'opció de jugar fora també està descartada.

El canvi de gespa trigaria entre 20 i 30 dies i començaria el 12 d'octubre, just després del partit contra Moldàvia i s'allargaria fins al 9 de novembre, dia en què la selecció de rugbi juga a casa contra Bòsnia i Hercegovina.

L'altre gran inconvenient seria el finançament, que es calcula entre 250.000 i 280.000 euros, ja que el Govern ja hauria exhaurit la partida pressupostària d'enguany. La federació podria disposar dels diners, però encara s'ha de negociar la fórmula més idònia.

El rugbi seria l'altre gran afectat per aquesta situació, atès que durant el període que es planteja per fer el canvi es veurien afectats el VPC i la resta d'equips.

Precisament, els de Jonathan Garcia i David Kirikashvili tenen dos enfrontaments en el període previst per canviar la gespa, el primer el 20 d'octubre contra el Salvetat i el 3 de novembre contra el Laroque Bélesta. Una de les solucions podria ser jugar els partits a Encamp, malgrat que encara no hi ha res tancat.

Informa: Joel Romero

Comparteix:

34.204.200.74