ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Gonzalo Fernández intentarà coronar els 8.163 metres del Manaslu amb esquís

www.andorradifusio.ad

Cada any és més habitual tenir alpinistes andorrans fent vuitmils. A Domi Trastoy, Xavi Cornella i Stefi Troguet, se'ls hi afegeix ara Gonzalo Fernández, que després de coronar l'any passat el Gasherbrum II, intentarà fer el Manaslu, vuitem cim més alt del planeta, amb esquís.

Gonzalo Fernández vol tornar a trencar la barrera dels vuit mil metres com va fer l'any passat al Gasherbrum II. Aquesta vegada ho vol fer en companyia d'uns esquís. L'objectiu és el Manaslu, al Nepal. "El Domi sempre m'ha dit que és un pic per baixar esquiant. No és el més fàcil, però em motiva molt i és factible".

La bona aclimatació de l'any passat l'ha encoratjat. La bota d'esquí és més freda. Aquests és un dels punts a tenir molt en compte. Fer el cim amb esquís té pros i contres: "Guanyes molt de temps, hi ha menys desgast físic però arrossegar tot l'equip d'esquí de muntanya vol dir sumar 4 quilos a la motxilla, que ja és molt pesada. El fet d'anar sense xerpes ni oxigen, fa que sigui molt dur arribar al cim amb els esquís a l'esquena".

L'alpinista no té cap esperança de trobar un descens idíl·lic en aquelles altures. Preveu "una neu molt ventejada, dura i molt variable". 

Fernández compta amb el suport d'algunes empreses del país per fer aquest projecte. Al setembre marxarà cap al Nepal.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Kevin Ribeiro / Gonzalo Fernández 

Comparteix: