Un gran VPC derrota l'Aviron Castrais (42-16) i jugarà els quarts de final contra el Tolosa

El VPC jugarà els quarts de final de la fase d'ascens a honor, després de superar amb autoritat l'eliminatòria de vuitens contra l'Aviron Castrais a l'Estadi Nacional, per 42 a 16. El proper rival dserà el Tolosa, diumenge vinent en un camp neutral encara per determinar.

L'Aviron Castrais ha sorprès amb un drop tot just començar el partit, però la reacció del VPC no s'ha fet esperar. Ramaz empatava a tres amb un xut a pals i al minut 8 arribava el primer assaig. Una galopada de Nico per la banda dreta feia pujar el 8 a 3 al marcador.  Al 19, Ramaz tornava a ser el més llest de la classe i culminava la segona marca dels andorrans. El mig de melé georgià feia el 16 a 3 amb un xut a pals des de més de 40 metres. L'Aviron Castrais només ha pogut anotar amb un altre xut abans del descans. Era el 16 a 6.

La segona part ha començat de la pitjor manera, amb un assaig de penalitat per aquesta falta de Nico. L'Aviron Castrais igualava a 16 amb un xut a pals i tocava tornar a començar amb 25 minuts per davant. Però la reacció del VPC ha estat magnífica. Lasha es quedava a pocs centímetres de l'assaig, pero Ramaz obria el joc a la dreta i Nico servia a Agustín el 21 a 16. Tres minuts després, Ramaz trencava la defensa i deixava en safata el quart assaig a Nico. Amb la transformació, el VPC es posava 28 a 16. Una batussa costava l'expulsió a Beqa. Amb un home menys el VPC encara ha tingut temps d'ampliar la renda. Jordi Fidalgo ha iniciat la jugada del cinquè assaig, continuada per Nico i finalitzada per un Roger Canturri imparable. A dos minuts del final, una espectacular cursa de Nico des de camp propi acabava amb el sisè assaig i la transformació de Ramaz tancava el marcador amb el definitiu 42 a 16.

Els quarts de final seran contra el Tolosa, que avui ha eliminat el Foix per 13 a 12 i que va superar els andorrans en els dos duels de la fase regular. El partit es jugarà diumenge 7 d'abril en camp neutral, encara per determinar.

Imatges: Ruben Calvo