ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els guanyadors del Tour i del Giro, Egan Bernal i Richard Carapaz, estrelles aquests dies dels ports andorrans

www.andorradifusio.ad

El Tour de França es decideix a Andorra. Després de les estades de gairebé un mes d'equips com Movistar o Bahrein aquests dies podem trobar entrenant a Andorra alguns ciclistes de l'Ineos, el millor equip del món, entre ells Egan Bernal, el vigent guanyador del Tour de França i grandíssim favorit per revalidar el títol.

Han passat el confinament al seu país i amb l'espai aeri tancat els equips van contractar un vol per portar tots els ciclistes a correcuita a Europa. Egan Bernal es podria dir que ha aterrat directament a Andorra. Només tenen una setmana d'entrenament a Europa i el Principat ha estat la millor opció per preparar el Tour. L'entrenador Xavi Artetxe explica que normalment ho feien al Teide però que les circumstàncies han fet que vinguin a Andorra, un lloc "familiar" per a ells i "amb unes condicions perfectes d'entrenament".

Aquests dies Bernal entrena amb altres ciclistes sud-americans de l'equip, alguns tant destacats com Richard Carapaz, vigent guanyador del Giro. Bernal va ser resident a Andorra el 2019 i enguany viu a Mònaco on Ineos té la seu principal de l'equip. Amb tot, ell mateix ens ha confessat ser un enamorat d'Andorra i que el seu equip ho està preparant tot per tenir, aquest mateix 2020, una seu al Principat, entre altres coses, per satisfer el seu desig de viure aquí.

Tot un impacte per als cicloturistes, que aquests dies són molt nombrosos per exemple al coll d'Ordino, que t'avancin el guanyador del Tour de França i el Giro d'Itàlia.

Bernal va guanyar el Tour amb 22 anys convertint-se en el primer ciclista llatinoamericà a aconseguir-ho. Els experts diuen que l'esperen moltes victòries més per a un ciclista cridat a marcar una època.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix:

3.228.11.9