ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Guillem Colell, primer andorrà a encadenar un 8c a Andorra

www.andorradifusio.ad

Poques coses positives podem trobar en el confinament i les actuals restriccions de mobilitat, una podria ser l'encadenament de la via d'escalada de més dificultat completada a Andorra a càrrec d'un escalador del país. El protagonista, Guillem Colell, confessa que sense les restriccions actuals difícilment hagués completat aquest 8c a la zona del Roc de l'Oral.

Aquesta història no s'entendria sense la participació del francès Romain Noulette, un escalador dels Alps que va estar cinc mesos a Andorra l'estiu del 2019 treballant en un intercanvi al CENMA.

La via a la zona de l'Oral a l'entrada d'Encamp l'havia equipat el mateix escalador andorrà Guillem Colell, però va ser aquest escalador francès el primer a completar-la.

Les imatges (incloses en el vídeo sobre aquestes línies) corresponen al dia en què va poder encadenar-la l'agost del 2019. Després d'un mes de treball sobre la via aquest dilluns Colell va poder encadenar també aquesta progressió de gran exigència.

Una escalada amb un grau de dificultat 8c; per tant, l'escalada de més dificultat completada mai a Andorra, ara també per un escalador de casa.

Guillem Colell té 24 anys i és amb Ferran Vila i Damià Gil un dels integrants de la primera promoció de l'equip nacional d'alpinisme ideat per la Federació de Muntanyisme el 2019.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Romain Noulette-Juank Murelo

Comparteix:

3.235.108.188