ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Guri debutarà amb la selecció absoluta a l'Europeu de petits països de Xipre

www.andorradifusio.ad

Clàudia Guri serà la gran novetat de la selecció femenina de bàsquet a l'Europeu de petits països, que es disputarà la setmana vinent a Xipre. L'objectiu del combinat dirigit per Jaume Tomàs és continuar creixent, amb l'horitzó posat en els Jocs d'Andorra 2025. 

Després de defensar Andorra els últims anys a les competicions internacionals de bàsquet 3x3, Clàudia Guri serà la gran novetat al pròxim Europeu de petits països. Subcampiona del món sub-17 i campiona d'Europa sub-18 amb Espanya, als 27 anys podrà debutar per fi amb la selecció de cinc absoluta, després de quedar-se a les portes l'estiu passat. 

La jugadora ha explicat que aquest any sí que podrà representar el país. "Fins a última hora no sabia si era seleccionable per haver representat Espanya en categories de formació i, bé, finalment no vaig poder competir tot i que al final em van dir que sí. Aquest any m'han tornat a donar l'oportunitat i ho aprofitaré".

Noruega, Kosovo, Malta i l'amfitriona, Xipre, seran les rivals d'Andorra en una lligueta que arrencarà el 28 de juny i acabarà el 3 de juliol. L'objectiu és continuar guanyant experiència i, sobretot, competir.

L'any passat els va sorprendre la diferència de nivell amb els altres països i enguany el seleccionador Jaume Tomàs espera que aquest desajust es retalli. "L'any passat ens va agafar una mica per sorpresa l'abisme que hi havia entre nosaltres i la resta, i aquest any hem d'intentar que sigui més petit".

La preparació, però, no ha sigut la més òptima. "Ha estat difícil entrenar perquè són 12 noies d'11 clubs diferents i costa molt coordinar-ho". "Hem fet gairebé 30 sessions d'entrenament, però un dia érem 7 i l'altre érem 8. El cap  sí que vull agrair l'esforç que han fet totes desplaçant-se i venint perquè  estan fora del país."

A banda de Guri, també seran novetats a Xipre Maria Sobany, que estudia amb una beca per jugar a bàsquet als Estats Units, i Alèxia Rodríguez, que milita al Sedis de la Seu. 

Informa: Joan López
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix: