ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'handbol estarà present com a esport d'exhibició a Andorra 2021

www.andorradifusio.ad

L'handbol estarà present als Jocs dels Petits Estats d'Andorra 2021. Serà amb un torneig d'exhibició entre els països participants amb la voluntat de ser esport oficial a Malta 2023.

Després de diversos anys treballant el projecte, l'handbol formarà part de l'engranatge dels Jocs dels Petits Estats de manera paral·lela com a esport d'exhibició.

El congrés de la Federació Internacional de la setmana passada a Suècia va servir per rubricar la idea i s'ha format una comissió de treball entre els presidents de les federacions per dur-lo a terme.

"No podem participar dins de l'àmbit del jocs perquè totes les disciplines ja estan tancades, però farem paral·lelament un torneig de demostració, que també ens interessa per tal donar-nos a conèixer en aquest esport", ha explicat el president de la Federació Andorrana d'handbol, Gerard Pifarré.

La voluntat és comptar amb 7 o 8 països, entre els quals hi hauria potències com Montenegro i Islàndia. San Marino, sense equip nacional, i Liechtenstein, serien els dubtes.

L'objectiu és incloure l'handbol a Malta 2023, però el finançament és la gran dificultat. El grup de treball ja ha iniciat contactes amb la Federació Internacional i l'Europea per buscar-hi solucions. Pifarré remarca que "si podem tenir el suport de les federacions internacionals europees, això pot ser més que assumibe".

La voluntat és aportar ritme competitiu a la selecció, atès que els sèniors no disposen de moltes cites per reunir-se. D'aquesta manera, el combinat andorrà tindria l'opció d'estrenar-se en un escenari paral·lel als Jocs a casa.

Informa: Joel Romero
Imatge: Jaume Sastre-Arxiu

Comparteix:

3.93.75.242