ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

"Her world, her rules", l'ambiciosa campanya de la Federació de Bàsquet per captar jugadores

www.andorradifusio.ad

La Federació de Bàsquet ha posat en marxa una campanya per captar jugadores, apadrinada per la FIBA, que vol ser també una via per reivindicar l'esport femení. El seu nom ja és tota una declaració d'intencions: "Her world, her rules", el seu món, les serves normes.

"Si et diuen 'No pots', respon 'Mira com ho faig!'", aquesta és la primera de les 12 normes que aniran apareixent cada quinze dies a través de les xarxes socials i que serviran de fil conductor de la campanya conjunta de FIBA Europa amb 18 federacions, entre elles l'andorrana. L'objectiu és captar jugadores que descobreixin l'esport de la cistella i s'hi quedin. La presentació s'ha fet al Museu Carmen Thyssen, una de les entitats que hi col·laboren, coincidint amb l'exposició "Femina Feminae". "Hi ha una tendència d'un lleuger increment de les llicències femenines, però a molta distància de les masculines. És un tema obvi, però que no s'havia quantificat mai. Nosaltres tenim una llicència femenina per cada deu practicants masculins", explica el president de la federació, Manel Fernández.

Les noies que vulguin participar-hi gaudiran de tots els avantatges: un entrenament setmanal gratuït amb el Bàsquet Club Andorra o el Bàsquet Club Escaldes, beques per participar en els campus de la federació i el cost de la llicència si es federen. FIBA Europa finança un 50% de la campanya i els 4.000 euros restants aniran a càrrec de la Federació Andorrana, que obre les portes a patrocinadors. L'objectiu és doblar el nombre de llicències femenines, només 20 en l'actualitat. "Ara tenim una vintena de nenes sobre uns 200 i escaig de nens, i l'objectiu és arribar a les 40 a final del 2019, quan s'acabi la campanya. Si no ho aconseguim, aquesta campanya neixerà i morirà l'any 2019", avança el director tècnic, Jaume Tomàs.

La Federació de Bàsquet vol que aquesta sigui una campanya reivindicativa, de llarg recorregut i que serveixi per promocionar l'esport femení més enllà de la cistella. El seu món, amb les seves normes

Informa: Joan López
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

3.94.21.209