ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

S'inicia el compte enrere a 60 dies per a la nova Comapedrosa Andorra

www.andorradifusio.ad

Al juliol Ràdio i Televisió d'Andorra avançava que la Copa del Món de la Font Blanca seria substituïda per l'Andorra Comapedrosa. Aquest dimarts s'ha fet la presentació de l'esdeveniment i s'ha iniciat el compte enrere de 60 dies per a la cita. L'organització també ha justificat els motius del canvi buscant la centralització de les dues proves de Copa del Món que es disputen a Andorra.

L'Andorra Comapedrosa ja és realitat. Aquest dimarts s'ha presentat la nova Copa del Món andorrana i s'ha justificat el canvi d'escenari després de 23 anys de Font Blanca. "Sortia de la necessitat d'intentar buscar una ubicació en la qual les dues proves estiguessin conjuntes. A més a més, amb una estació a tocar, tota una sèrie de serveis, infraestructures, un poble a peu de pistes...", assegura el director general, Josep Marticella.

El director de cursa, Carlo Ferrari, reconeix però que "Arcalís té l'amfiteatre que era perfecte per la Copa del Món". "Aquí tenim un terreny diferent, que per nosaltres és un repte. Tot i això, el gran avantatge que tenim aquí és que la sortida i arribada de la prova (individual) és la mateixa arribada de la vertical".

Per a Xavier Areny, "si es pot fer realment la cursa que està planificada, és millor inclús que la que hi havia a Arcalís". "Per al públic sí que estarà una mica més dificultada, només per al que no camina, que no voldrà anar fins a la portella de Sanfons, que no veuran tant. Però tots els que vulguin arribar fins a allà, serà un plató de cine", preveu.

Coronar el sostre d'Andorra des d'Arinsal no és evident. El nou recorregut és tècnic i alpí, això fa que les opcions de poder respectar-lo es redueixin. "No sóc un estadístic, però per la meva experiència de muntanya, diria que tenim un 40% (de possibilitats) de fer (el recorregut) original", calcula Ferrari.

L'organització disposa com a alternativa d'una de les zones més boniques i accessibles d'Andorra. Ferrari avança que "tenim pensat tres alternatives al coll de la Botella. Aquí no tenim problema d'allaus ni d'aproximació per carretera".

Aquest dimarts s'ha iniciat el compte enrere de 60 dies. El 25 de gener es disputarà la prova individual i l'endemà, la vertical.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix: