Injecció de confiança per plantar cara a l'Hibernian

Cara i creu per als representants andorrans a l'Europa Conference League. L'Unió Esportiva Sant Julià va dir adeu després de perdre en la tanda de penals a Malta contra el Gzira United. A l'Estadi Nacional, el Futbol Club Santa Coloma va golejar el Mons Calpe de Gibraltar amb un 4 a 0 i ja pensa en el proper rival, l'Hibernian escocès.

El Santa Coloma sabia que per passar ronda havia de ser més efectiu que en l'anada a Gibraltar i els d'Albert Jorquera van sortir al camp amb les idees molt clares. Joc vertical i circulació ràpida de pilota per trobar espais i crear perill.

El bloc colomenc s'ha reforçat aquest estiu amb dos autèntics punyals en atac i, un d'ells, Guillaume López, va ser l'autor del gol que obria la llauna quan el Mons Calpe encara s'estava situant al terreny de joc.

Els gibraltarenys no van poder contenir l'allau que se'ls venia a sobre i el partit va quedar sentenciat molt aviat amb dues dianes més, la segona de Puerto, amb una rematada de cap, i la tercera de Cisteró des dels 11 metres.

El 3 a 0 que mostrava el marcador al minut 16 assegurava el passi dels colomencs a la segona ronda prèvia de l'Europa Conference League

Després d'una segona part en què el Mons Calpe va tenir opcions clares per marcar el gol de l'honor, Andreu Ramos va fer pujar el 4 a 0 al temps afegit.

El rival en la segona ronda prèvia serà l'Hibernian d'Edimburg, tercer classificat de la darrera lliga escocesa. Els colomencs es preparen per a una eliminatòria molt diferent, en què el primer objectiu serà plantar cara.

La segona ronda prèvia de la nova competició europea es jugarà el 22 i 29 de juliol. L'anada serà al camp de l'equip escocès i la tornada, a l'Estadi Nacional.

Informa: Joan López
Imatges: J.L.-Kevin Ribeiro