Els Isards acusen les baixes i obren l'Europeu amb una derrota a Turquia (36-12)

La selecció de rugbi ha obert el Campionat d'Europa amb una derrota a Turquia, per 36 a 12. Els Isards, que presentaven un quinze amb moltes baixes de titulars habituals, han començat bé, però s'han vist superats per una Turquia amb molta empenta, que s'ha posat el partit de cara abans del descans.

Andorra ha sortit amb moltes ganes i una pressió que a l'inici del partit ha ofegat Turquia. El premi ha arribat al minut onze. Els Isards guanyaven una touche a cinc metres de la línia i el treball del mol culminava en el primer assaig, obra de Rubia.

Però el partit ha canviat radicalment de decorat. Turquia ha passat a controlar l'oval i ha tancat els Isards al seu camp. El primer assaig dels turcs ha estat una injecció de confiança i els locals han continuat dominant i buscant la marca amb insistència. Dos assajos més, transformats, deixaven el marcador 21 a 5 per a Turquia al descans.

A la segona part els turcs han obert encara més diferències amb un xut a pals des del mig del camp. Amb dos assajos més abans de l'equador de la represa i el 36 a 5, el partit estava sentenciat. Però Andorra ha tret l'orgull i els canvis de Josep Magallón i Peter Lucas han donat oxigen als Isards.

L'empenta dels debutants ha obtingut el premi de l'assaig al minut 77, obra de Marc Abelló, i la transformació del mateix jugador ha deixat el definitiu 36 a 12. La nota més positiva, el debut de fins a sis nous Isards. El pròxim compromís arribarà a l'Estadi, el 9 de novembre contra Bòsnia i Hercegovina.

Informa: Joan López
Imatges: Rugby Europe