ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els Isards canvien d'escenari per jugar la pròxima temporada a la Conferència 2 Nord amb Dinamarca, Finlàndia i Noruega

www.andorradifusio.ad

Canvi d'escenari per a la selecció de rugbi al Campionat d'Europa. Els Isards jugaran a partir de la temporada vinent a la Conferència 2 Nord i tindran com a rivals Dinamarca, Finlàndia i Noruega. Per altra banda, la Federació de Rugbi ha tancat una estada de la selecció femenina francesa al país, just abans de disputar el Mundial de Nova Zelanda. 

Després de sis anys enquadrats a la Conferència Sud, els Isards canviaran d'aires a partir de la pròxima temporada. Rugby Europe ha aprovat la demanda de la Federació Andorrana per jugar a la Conferència Nord.

L'estrena arribarà la pròxima tardor al grup 2 i els rivals seran Dinamarca, Finlàndia i Noruega. No hi ha encara calendari, però dos partits es jugaran a casa i un a fora. 

El secretari general de la Federació de Rugbi, Felip Gallardo, ha manifestat que han demanat el canvi per, d'una banda, "tenir més recursos disponibles perquè sortia molt car anar cap als països de l'est" i, de l'altra, perquè hi ha "més vols directes i es guanya temps". 

La federació també ha confirmat una estada de la selecció femenina francesa de rugbi, just abans de marxar a Nova Zelanda per disputar el Mundial. Serà entre el 14 i el 24 d'agost i, segons l'entitat, es podrà fer a l'Estadi Nacional. Gallardo ha assegurat que "la bona sintonia amb l'FC Andorra des del principi ha garantit que es podria disposar de l'estadi i tenir la gespa a punt".

Serà la primera vegada que una selecció de rugbi es concentra al país per preparar un gran torneig i la federació espera que pugui obrir portes a altres combinats, amb vista al Mundial masculí de França 2023.

Informa: Joan López
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: