Els Isards cauen en el darrer minut contra Bòsnia després d'una gran remuntada (18-19)

Derrota amarga de la selecció de rugbi aquest dissabte a la tarda a l'Estadi Nacional, en el segon partit de l'Europeu a la Conferència 2 Sud, contra Bòsnia i Hercegovina. Després d'una gran remuntada, els Isards han acabat perdent per 18 a 19 amb una penalitat en el darrer minut.

Els Isards tornaven a jugar davant l'afició dos anys després, però la festa no ha pogut ser completa. El quinze de Thierry Barbiere i Paul Alieu s'ha trobat al davant una selecció de Bòsnia molt més forta que la de l'últim precedent. Els balcànics s'han avançat al minut 28 en el seu segon xut a pals. Andorra patia per superar la defensa rival, però a les acaballes del primer temps s'ha posat per davant amb una gran acció de Sam Franken, que en el segon partit amb la tricolor ha hagut de jugar d'obertura. L'ala del VPC ha amagat la passada i ha superat tres defensors abans de plantar l'oval. Al descans s'arribava amb un ajustat 5 a 3.

Bòsnia ha sortit més centrada a la represa i ha capgirat el marcador, primer amb un xut a pals quan jugava amb un home menys, i poc després amb el seu primer assaig, després d'una melé molt a prop de la línia de marca. El xut de transformació posava el 5 a 13 en el marcador.

Leon Laguerre ha agafat la responsabilitat en el xut a pals i ha retallat diferències al minut 54, però Bòsnia ha fet pujar tot seguit el 8 a 16 amb un altre xut del seu 15. Quedaven 20 minuts per a la conclusió i n'han hagut de passar 15 perquè Andorra tornés a puntuar, amb un xut de Laguerre que acostava els Isards 11 a 16. Només havien passat dos minuts, quan Sam Franken feia embogir la grada del Nacional amb el segon assaig tricolor al minut 78, després de caçar una pilota jugada amb el peu per Ridgway. Laguerre no fallava el xut de transformació i consumava la remuntada amb el 18 a 16.

Però quan Andorra ja celebrava la victòria ha arribat la gerra d'aigua freda amb una penalitat al darrer minut, que el xutador bosnià no ha desaprofitat. L'Europeu s'atura ara fins al mes d'abril, quan Andorra rebrà Bulgària a l'Estadi i visitarà Sèrbia en el darrer partit de la fase.

Imatges: Andreij Cristancho