ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els Jocs dels Petits Estats d'Andorra 2021 optaran per l'ajornament

www.andorradifusio.ad

Els Jocs dels Petits Estats d'Andorra 2021 estarien a punt d'anul·lar-se. Aquest dijous, és previst que el Patronat confirmi la decisió pel fort impacte econòmic de la crisi sanitària. Precisament, el COA obre la porta a demanar la candidatura del 2025.

A falta de confirmació oficial, Andorra no acollirà els Jocs dels Petits Estats l'any vinent.

La greu crisi sanitària amb el corresponent impacte econòmic, pel qual el Govern ha destinat pràcticament el pressupost de tot l'Estat a fer front a les afectacions de la Covid-19, ha estat el motiu principal de la decisió.

Des del Comitè Olímpic ja van manifestar en el seu moment que tenien dubtes sobre la necessitat d'invertir una quantitat important amb la situació financera prevista els pròxims mesos.

Llevat d'una sorpresa, la previsió és que aquest dijous durant la reunió del Patronat de la Fundació s'opti per l'anul·lació.

De fet, el mateix COA ja ha dirigit una carta als homòlegs europeus per notificar que hi ha sobre la taula aquesta opció.

D'ençà que van iniciar-se les mesures de confinament i s'allargaven la idea anava guanyant força. A més, també cal sumar la decisió d'ajornar els Jocs Olímpics de Tòquio a l'any vinent. 

La idea del COA és celebrar els Jocs l'any 2025, data que actualment està lliure.

Tot i això, aquest canvi de dates s'haurà d'aprovar en l'assemblea de comitès olímpics dels petits estats.

Aquesta reunió s'havia de fer al maig a Andorra, malgrat que s'ha de decidir si es farà telemàticament o més endavant.

La pròxima edició serà el 2023 a Malta i Mònaco també s'hauria postulat per al 2027; per tant el 2025 seria l'opció a curt termini més viable.

Informa: Joel Romero
 

Comparteix:

100.25.42.117