El júnior Stefan Ancion finalitza 8è al Campionat de Catalunya de cross country

La tasca de la federació en la disciplina de camp a través de bicicleta de muntanya a poc a poc va donant fruit. El relleu de Guy Diaz està garantit amb el seu nebot, Kilian Folguera, i darrera aquest, encara sub-23, arriben més joves, un d'ells el júnior Stefan Ancion. Diumenge va obtenir un meritori top-10 al Campionat de Catalunya.

Stefan Ancion és el vigent campió d'Andorra en categoria júnior en cross country. També ha guanyat Nacionals en ruta i contra rellotge però la seva especialitat és la BTT.

Així va quedar demostrat diumenge a Figueres on va assolir una meritòria vuitena plaça al Campionat de Catalunya júnior en una disciplina on és tan difícil destacar com la bicicleta de muntanya. Destaca l'alt nivell de la competició i assegura que "no esperava aquest resultat després del confinament".

És un especialista en circuits explosius, li agraden les pujades curtes i les baixades tècniques. El somni és poder ser professional o semiprofessional. Cal anar pas a pas. Després de fer alguns top-10 a la Copa Catalana ara vol anar pel top-5.

Aquest cap de setmana participarà a la Copa de França, a Alpe d'Huez, amb l'objectiu de fer top-30. A l'octubre farà el Campionat del Món júnior a Àustria on mirarà d'acabar la cursa.

Imatge: Anna Romagosa