ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La lluita de la Federació de Rugbi per tenir els internacionals que juguen fora

www.andorradifusio.ad

Tres jugadors importants no estan amb la selecció de rugbi per als partits internacionals perquè els seus clubs no els cedeixen. És el preu que toca pagar a Andorra en ser un país petit.

Ni Gala Gagnidze, ni Sebastian Causse ni Julien Langeard. Cap dels tres internacionals va jugar dissabte passat el partit dels isards contra Malta. I cap estarà aquest dissabte a Croàcia. Els dos primers juguen a federale 1 i l´altre a honor, i els respectius clubs no volen que es perdin la lliga. Què hi pot fer la federació? El seleccionador Jeannot Martinho diu que només "es pot fer pressió perquè tenim dret que el jugador vingui a jugar el partit internacional", però no vol "posar-los en un compromís perquè el club paga el jugador i és complicat".

El seleccionador espera que per als partits de febrer i abril, contra Xipre i Israel, quan hi ha finestra internacional, els jugadors puguin estar disponibles. Són peces clau perquè els isards guanyin solidesa. Martinho afirma que aquests jugadors són "essencials" perquè aporten "seguretat, joc i tècnica" com a valor afegit en un esport col·lectiu com és el rugbi.

Per fortuna no amb tots els clubs passa el mateix i la selecció viatjarà divendres cap a Croàcia amb homes que juguen fora i no han tingut cap impediment, com Giorgi Rekhviashvili, Peter Ambor o Benjamí Fajol. La setmana de treball serà bàsicament de recuperació després d´un inici exigent de temporada del VPC Andorra i de l´àmplia derrota de dissabte passat en l´estrena contra Malta.

Informa: David Domingo Imatge: Sergi Linares

Comparteix: