ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Laia i Oriol Pi, units per la sang i el trial

www.andorradifusio.ad

Amb tot just 14 anys, Laia Pi debutarà aquest cap de setmana al Mundial de trial a l'estació francesa d'Isola 2.000. Tot i la seva joventut, s’ha convertit en un referent per a d’altres pilots que volen seguir els seus passos. S’entrena al costat del seu germà Oriol, que també prepara el debut al Mundial.

Laia i Oriol Pi són dos germans units per la sang i la benzina. L’Oriol va ser el primer a enfilar-se a les pedres amb la moto, fins que una greu lesió el va obligar a fer una aturada de gairebé dos anys. Ara amb 20 torna a competir i guia els passos de la Laia, de 14.

Enguany tots dos debutaran al Mundial. Laia ho farà aquest cap de setmana en la primera prova del campionat, a Isola 2.000, mentre que Oriol ho farà en la següent cita, al Gran Premi d’Espanya. La jove reconeix que no imaginava que ho aconseguiria quan va confessar-nos fa dos anys que aquest seria el seu repte, un somni. Oriol assegura que hi ha molta motivació i que l'aturada ha servit per replantejar els objectius i aventurar-se a un campionat amb menys proves al calendari i properes.

Tot i la seva joventut, s’han convertit en els referents d’una nova fornada de pilots que han revifat el trial a Andorra. El treball de la federació els darrers anys amb la base ha fet possible, fins i tot, la creació d’un equip femení. Però la Laia no nega que en el seu pilotatge hi ha la petjada de l’Oriol.

En un calendari força reduït per la situació sanitària, els germans Pi es preparen per coincidir d’aquí a dues setmanes en un Gran Premi d’Andorra que fins ara havien seguit com a aficionats i que viuran per primera vegada plegats com a protagonistes.

Informa: Joan López
Imatges: Albert Refart

Comparteix:

3.226.241.176