ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'anàlisi: la temporada de l'explosió de Joan Verdú

www.andorradifusio.ad

Amb el Campionat d'Andorra es va donar per tancada la temporada d'esquí alpí per la federació. Una temporada que ha suposat l'explosió de Joan Verdú.

Trencant tots els records de l'esquí alpí al país. 9è als Jocs en gegant, 17è a la Copa del Món de Kranjska Gora de gegant, 4 victòries en Copa d'Europa en gegant i títol continental en aquesta disciplina. Tots són resultats sense precedents a l'esquí alpí nacional i la sensació que el millor encara ha d'arribar.

Aquests resultats el situen en el lloc 26 a la llista de sortida de la Copa del Món. El que significa que sortirà en aquesta posició a la primera Copa del Món de la temporada. Uns punts que tenen una caducitat d'un any. Per tant li serviran per al Mundial d'esquí, el febrer a França, però no li serviran per classificar-se per a les finals de la Copa del Món. Per està present a Andorra haurà de sumar més punts a la Copa del Món en la propera campanya.

Verdú ha trencat el motlle però hi ha hagut més esquiadors que han destacat. Ens hem fixat en els punts aconseguits en Copa d'Europa, el primer criteri que demana la FAE quan un esquiador comença a destacar.

Verdú ha puntuat set cops, però per exemple Cande Moreno ho ha aconseguit en quatre ocasions. També va ser 12a en la combinada olímpica.              

Hi ha hagut més puntuacions, és el cas de les dues de la jove Carla Mijares mb només 19 anys i Àlex Rius, que ho ha fet en una ocasió en eslàlom.

Canvis en el calendari

Ja hem de pensar en la propera campanya. Joan Verdú ha adaptat el seu calendari per centrar-se en la Copa del Món. Al maig començara amb entrenaments físics a Andorra. El juny, primer contacte amb la neu a les glaceres alpines. Encara no està decidit si farà pretemporada als Andes. La primera gran cita, el 23 d'octubre en la primera Copa del Món de la temporada a Solden, on, com dèiem, sortirà amb el dorsal 26.

Esdeveniments clau a Andorra

Acabem amb els esdeveniments que acollirà el país la propera temporada. Grandvalira i Andorra sabran si són les escollides el dia 25 de maig a Milà. Inicialment l'acte s'havia de fer a Portugal. El canvi és va decidir en el darrer consell de la FIS la setmana passada. La presència tant de membres de la FIS com de les candidatures serà reduïda. Al matí, les candidatures Grandvalira d'Andorra, Crans Montana de Suïssa, Garmisch-Partenkirchen d'Alemanya i Narvik de Noruega faran la presentació oficial. A la tarda, la FIS anunciarà la guanyadora. Tots dos actes es podran seguir en streaming. 

Informa: Cesc Sanjuan

Comparteix: