ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'odissea de Jordi Escura per tornar a la Xina sota mesures contundents: "Ens han instal·lat càmeres davant de casa"

www.andorradifusio.ad

Aquests dies hi ha andorrans fora de les nostres fronteres que busquen tornar al país, però també hi ha qui ha fet el pas contrari. Aquest és el cas de l'exinternacional de futbol, Jordi Escura, que ha viscut una autèntica odissea per viatjar a la Xina.

Ara fa uns dies, Jordi Escura romania a Andorra coincidint amb el període d'incertesa que vivia la Xina durant la crisi del coronavirus.

Després de força dies, el cap dels serveis mèdics del Qingdao Huanghai de la Superlliga xinesa ha tornat al país asiàtic. Una experiència que habitualment es fa en 16 hores i que ell ha fet en 48.

Ell i tres membres més de l'equip van sortir des de Barcelona sense problemes, però de Frankfurt fins a Xangai van començar les dificultats. Escura explica que van estar durant tres hores dins l'avió sense saber el motiu i una vegada van poder aterrar a Xina van haver de fer alguns tràmits. "Ens vam instal·lar una aplicació per posar les nostres dades, vam haver de fer una declaració jurada, i ens van prendre la temperatura", relata. Un procès que va suposar "unes sis hores" abans de poder recollir les maletes.

Davant aquesta situació, l'equip va perdre el vol que els deixava al seu destí final, Qingdao, i van passar la nit a l'aeroport. "Si sortíem estàvem obligats a passar la quarantena a Xangai", assegura.

També es van trobar amb problemes per poder viatjar ja que "només hi havia seient per a dos persones i érem quatre", diu celebrant que "al final afortunadament es va arreglar i els 4 vam aconseguir la targeta d'embarcament".  

Després d'aquesta odissea es troben a Qingdao en estat de quarantena i amb mesures contundents. Estan confinats i indica que "ens han instal·lat càmeres davant de casa per veure que no sortim".

Pel que fa a l'alimentació, afegeix que "el club ens porta el dinar i ens el deixa a la porta", i per la resta de necessitats "ens hem d'encarregar nosaltres de fer la demanda per internet".

Tota una aventura digna de pel·lícula.

Informa: Joel Romero
Imatges cedides: Jordi Escura

Comparteix:

18.207.130.162