ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Més de 160 patinadors de 22 països es donen cita a la setena edició de l'Open Internacional de patinatge artístic sobre gel

www.andorradifusio.ad

Dijous arrenca l'Open Internacional de patinatge artístic sobre gel. Ho farà amb rècord de participants. No és una novetat, la competició organitzada per la Federació d'Esports de Gel no ha parat de créixer en els set anys que existeix. 

L'Open Internacional aterra un any més a Andorra. A partir de dijous es tornaran a  veure coreografies acurades i piruetes impossibles al Palau de Gel de Canillo. La baixa de darrera hora de Bielorússia ha fet minvar el nombre de participants de 177 a 165; amb tot, continua sent rècord absolut en els set anys d'Open a Andorra.

Hi haurà 22 països representats. El president de la Federació d'Esports de Gel, Josep Garcia, assegura que les federacions valoren la comoditat i proximitat de les instal·lacions, ja que "en grans ciutats tenen entre 20 minuts i mitja hora des de l'hotel, fet que complica la planificació de menjars i entrenaments".

L'únic punt en contra de Canillo és l'altura. A 1.500 metres tot és una mica més complicat.

Els patinadors andorrans també creixen, enguany n'hi haurà 9 a l'Open Internacional. Amb tot, encara és molt difícil competir amb les estructures professionals dels països amb més tradició, com el Canadà. Garcia posa en relleu com l'experiència i el nivell dels participants ajuden i motiven els patinadors de casa.

A l'Open d'Andorra hi haurà patinadors un esglaó per sota respecte als dominadors mundials d'aquest esport, però sobretot, en categoria júnior, passen per Andorra esportistes cridats a triomfar en un futur molt proper. La competició començarà demà amb les categories de menor nivell i es tancarà el cap de setmana amb júnior i sènior.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Fernando Montero
Imatges cedides: FAEG
Lluís Casabella

Comparteix:

35.170.81.210