ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Mireia Gutiérrez: "No em vull posar els esquís durant un temps"

L'exesquiadora de la FAE Mireia Gutiérrez assegura que

L'exesquiadora de la FAE Mireia Gutiérrez assegura que no es vol posar els esquís durant un temps. Està convençuda que haver-se retirat ara és la millor decisió.

Al programa Ara i Aquí d'RNA, on ha repassat la seva trajectòria i ha parlat d'aquest final d'etapa, ha dit que el seu objectiu ara és "desconnectar de la competició i tot el que comporta". Vol centrar-se en els estudis universitaris. Actualment cursa ADE i Dret i la seva voluntat és entrar en el mercat laboral. "M'he adonat que no havia fet res més a part de l'esquí. Tinc 32 anys i altres objectius a la meva vida. En l'àmbit laboral puc aconseguir moltes coses", ha declarat. I ho diu amb determinació perquè l'esquí , diu, "m'ha ensenyat a ser una persona implicada i rigorosa".

Ha explicat que quan va prendre la decisió de retirar-se, ho va consultar amb el seu cercle més íntim. "Van intentar reconduir-me, però quan ho sents i el teu cap desconnecta no serveix de res estar per estar, perquè es necessita un 200%. El meu cos havia arribat a un límit que no volia superar".

Assegura marxar "molt tranquil·la i sabent que ho he donat tot". "Sempre he treballat per un sol objectiu i ho he fet tot per arribar-hi. Hi ha coses que s'han de millorar, però és la meva opinió personal i no vull entrar en polèmiques".

És l'esquiadora del país que més bons resultats ha aconseguit internacionalment. Ha destacat la importància del suport psicològic als esquiadors des de petits: "Un professional t'ajuda molt a sortir de situacions negatives i frustrants, reconduir-les i veure les coses positives d'un dia dolent". Respecte al seu relleu, creu que Carla Mijares té el que cal per arribar lluny en l'alta competició.

Dimecres va participar en la seva darrera cursa als nacionals, fora de competició, per donar suport a l'equip de la FAE. Tot i abandonar l'esquí professional, té clar que l'esport sempre serà una constant a la seva vida.

Entrevista completa a l'exesquiadora Mireia Gutiérrez a l'Ara i Aquí:

Informa: Yasmina Canedo - Sílvia Mestre

Comparteix:

34.239.150.57