ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La mitjanit d'aquest divendres arrenca Els 2900, la cursa més alpina d'Andorra

www.andorradifusio.ad

La mitjanit d'aquest divendres a aquest dissabte arrenca Els 2900. La cursa més alpina i més singular que es disputa a Andorra. Amb un cartell limitat a cinquanta corredors, sense un recorregut predeterminat, els participants hauran de coronar els set cims més alts del país. No hi ha més limitacions.

La participació està limitada a 25 parelles, totes amb coneixements prèviament contrastats, que han arribat aquest divendres al matí en autobús a l'entrada de la vall del Madriu. Plegats pugen fins als estanys de la Pera, on a la mitjanit arrenca la prova. Una manera de potenciar la germanor entre els participants, en aquest cas alpinistes. "Tenim gent de quinze països diferents. Fem l'aproximació als estanys de la Pera per la Vall del Madriu-Perafita-Claror, que és una joia d'Andorra, una joia dels Pirineus, i per nosaltres és una manera perquè la gent es conegui i veure aquest entorn genial", explica Matt Leffort, codirector d'Els 2900. El director tècnic, l'il·lustre Jordi Tosas, detalla que l'objectiu és "no anar a buscar la marca, córrer perquè tens ganes de córrer, en un terreny completament diferent, sense marcatges, on prima l'experiència i l'habilitat a la muntanya".

La cursa no està marcada, tampoc hi ha cordes fixes. Cal coronar els set cims més alts del país. Cada parella s'adapta al terreny. En un recorregut lògic surten uns 70 quilòmetres amb més de 6.000 metres de desnivell positiu.

Enguany sembla que la meteorologia pot actuar com aliat. L'arribada estarà situada al refugi del Comapedrosa. S'espera la primera parella al voltant de les 14 hores.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Sergi Linares-Els 2900

Comparteix:

3.230.154.129