ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

Moldàvia, principal candidat per puntuar a la fase de classificació de l'Eurocopa 2020, segons Koldo

www.andorradifusio.ad

Koldo Álvarez ha passat aquest dimarts pels micròfons de l'"Ara i Aquí" per valorar el grup de la fase de classificació de l'Eurocopa 2020. El seleccionador considera que Moldàvia serà la millor opció per puntuar, ja que serà un partit molt similar als disputats a la UEFA Nations League. Precisament, Álvarez ha valorat positivament el paper d'Andorra a la nova competició de seleccions.

França, Islàndia, Albània, Turquia i Moldàvia. Seleccions de nivell i en auge els darrers anys a les quals haurà de fer front Andorra al grup H de la fase de classificació de l'Eurocopa 2020. Més enllà del component anímic de rebre la campiona del Món, també serà una oportunitat de retrobament entre Koldo Álvarez i Didier Deschamps, ja que tots dos formaven part d'aquell partit l'any 1999 a Montjuïc. Ara s'enfrontaran com a seleccionadors. "Per desgràcia vam perdre a falta de poc, de cinc minuts. Però jo tinc bon record dels dos partits, també el de Saint Denis", recorda Álvarez.

Koldo ha destacat la fortalesa física dels islandesos i el talent individual dels turcs. A més, també ha remarcat els bons resultats d'Albània darrerament. La principal opció d'aconseguir puntuar serà contra Moldàvia. "Hem sigut capaços d'empatar, hem sigut capaços de competir contra ells. Però de tant en tant ens han guanyat fàcilment amb dos accions de pilota aturada. És un partit per no equivocar-nos, sobretot, i per saber que possiblement serà un partit molt semblant als de la Lliga de les Nacions", insisteix.

El seleccionador ha valorat el paper fet a la UEFA Nations League, on el combinat tricolor va sumar quatre punts. Per a Koldo, aquesta primera participació deixa bon regust de boca. "Et fa sentir molt més competitiu en gairebé tots els partits. Tret del Kazakhstan, fora de casa, la resta hem competit força bé. Falta l'últim partit, que tots vam viure i vam tocar el poder guanyar un partit, el que ens queda d'aquesta Lliga de les Nacions", reconeix.

Els andorrans afronten ara uns mesos de pausa després de la Nations League i miraran de disputar algun amistós entre gener i febrer, tot i la manca de dates oficials. El següent pas serà obrir la fase de classificació el 22 de març contra Islàndia a l'Estadi Nacional.

Informa: Joel Romero
Imatges: Albert Refart

Comparteix: