ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El món de l'esquí lloa la tenacitat, l'esforç i l'esperit de superació de Mireia Gutiérrez

www.andorradifusio.ad

Les primeres valoracions a l'anunci de la retirada de Mireia Gutiérrez no han trigat a arribar. Des dels diferents àmbits es destaca la seva importància en l'esquí nacional i la tenacitat durant tota la seva carrera.

La retirada de la Mireia Gutiérrez de l'esquí professional suposa dir adeu a un dels referents esportius del país els darrers anys. La ministra d'Esports, Sílvia Riva, diu d'ella que "sempre ha estat la bandera femenina en l'esquí del país"." Ens ha representat durant molts anys i sentim tristesa".

L'expresident de la FAE, Albert Coma, destaca que "ho ha donat tot per l'esquí" i creu que hauria d'haver tingut milors resultats "perquè ho podia fer". "Té una tenacitat impressionant, és molt treballadora i sempre vol millorar", assegura.

L'exesquiadora Sofie Juarez remarca "els tres Jocs Olímpics en què ha participat acabant en una súper 18a posició a Sotxi 2014". "No només és un referent per mi sinó per a molts esportistes d'Andorra per la seva constància, esforç i esperit de superació que sempre m'han al·lucinat".

Precisament, aquells que l'han conegut tenen molt clar la seva tenacitat en aquests 18 anys de competició. El seu germà i entrenador, Marc Gutiérrez, posa en relleu "la capacitat d'organitzar-se i de treballar". "M'agradaria que qualsevol mortal seguís la seva agenda dels últims 17 anys durant una setmana".

Cande Moreno, esquiadora de la FAE i companya de Mireia Gutiérrez, explica que "s'hi ha dedicat al 100%, s'ha esforçat moltíssim per donar la seva millor versió, i tant els resultats com la seva perseverança, treball i personalitat són molt destacables". "És un exemple a seguir per tots els esquiadors".

Una de les persones que més la coneix, el seu germà, té un darrer missatge per ella: "Estic molt content d'haver passat tots aquests anys treballant per ella, ajudant-la i intentant acompanyar-la perquè realment es fa estimar. Quan tu ho estàs donant tot per una corredora que dona encara més que tu és molt fàcil treballar moltes hores al dia".

Des del Govern han confirmat que es farà un homenatge en conjunt amb la federació per reconèixer la trajectòria de Gutiérrez.

Informa: Joel Romero
Imatges: P. Besolí-K. Ribeiro

Comparteix:

3.215.77.193