ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Mor el president de la FAM, Jaume Esteve

www.andorradifusio.ad

El president de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Jaume Esteve, ha mort aquesta matinada als 60 anys víctima d'una llarga malaltia. Des del 2014 presidia la FAM on va aconseguir consolidar Andorra com a seu internacional de primer nivell. Va centrar els seus esforços a fer més sostenibles els esports vinculats a la muntanya. També al consell de la Federació Internacional on va participar en el nomenament de l'esquí de muntanya com esport olímpic.

Jaume Esteve era una persona molt estimada, especialment en el món del rugbi, on va ser jugador i seleccionador. També a la família de la neu i la muntanya on, des del 2014, presidia la federació.

Sota el seu mandat ha aconseguit consolidar Andorra com a seu fixa de la Copa del Món d'esquí de muntanya. Va treballar molt per fer aquestes competicions més sostenibles. Aquest mateix 2021 es celebrarà al país el Campionat del Món de l'especialitat, una cita per la qual sempre va treballar. Esteve volia fer el Mundial a Andorra abans del debut olímpic en uns Jocs d'hivern. Aquest ha estat un altre dels seus nombrosos llegats.

El 2015 va entrar al consell de la Federació Internacional d'Esquí de Muntanya. Esteve treballava en l'àrea de sostenibilitat. A l'ISMF va participar en la professionalització i evolució de l'esquí de muntanya de competició i, en el gran repte de l'entitat, l'arribada a l'olimpisme. Un debut olímpic que va poder viure l'any passat a Lausana als Jocs de la Joventut.

El seu mandat també ha coincidit amb el creixement de l'alpinisme al país. El 2019 es va crear un equip nacional d'alpinisme sota el paraigua de la FAM. Els darrers anys ha lluitat molt. Ara, ja descansa. Aquells que el vulguin retrobar ho podran fer a les muntanyes, en aquest espai que ell tant estimava.

Informa: Cesc Sanjuan

Comparteix:

3.239.236.140