El MoraBanc Andorra, contra les cordes a Europa (88-92)

El MoraBanc Andorra segueix sense estrenar-se en el Top-16 de l’Eurocup i es queda amb molt poques opcions de lluitar per ser als quarts de final després de sumar aquest dimarts la tercera derrota consecutiva davant l’Unicaja de Màlaga (88-92) en un partit que es decidiria en un cara o creu. Els 14 rebots ofensius dels malaguenys o el 14/22 en tirs lliures dels andorrans, acabaria passant factura. Clevin Hannah MVP amb 21 punts, 25 de valoració.

Sense marge per a descansar després de retrobar-se amb la victòria el passat diumenge a casa contra el Monbus Obradoiro, i sense marge per a l’error en aquesta tercera jornada del Top-16, el MoraBanc Andorra sabia que aquest dimarts només li valia la victòria davant d’un Unicaja que es presentava al Principat amb un 1-1. Després del 0-2 inicial perdent a Badalona i a casa contra el Tofas Bursa, el MoraBanc no es podia permetre una nova relliscada per seguir vius en la lluita per ser als quarts de final però aquesta derrota deixa els tricolor pràcticament sense opcions.

El MoraBanc Andorra sortiria al partit més intens i endollat amb dos triples consecutius (6-0). Els tricolor, aplicats també en defensa, aprofitarien les segones opcions per ampliar les diferències (18-11) davant d’un Unicaja absolutament negat en atac (3/13 en llançaments) que viuria del tir lliure. Un triple final de Senglin deixaria un 22-11 al final del primer quart. En el segon període el MoraBanc Andorra seguiria dominant el partit mantenint la diferència en l’electrònic (29-18) però l’aparició de Jaime Fernández, Carlos Suárez i sobretot Josh Adams amb vuit punts consecutius, 22 punts en tot el partit, permetria a l’Unicaja apropar-se a un punt (31-30). L’equip d’Ibon Navarro, patint en el rebot defensiu, aguantant les envestides del conjunt malagueny, marxaria al descans per davant en el marcador amb una renda de tres punts (40-37).

En la segona meitat l’Unicaja seguiria vivint del potencial d’un Josh Adams letal que amb un 2+1 d’inici empataria el partit (40-40) a les primeres de canvi però el MoraBanc recuperaria la davantera (51-46) de la mà d’un inspirat Clevin Hannah que assumiria la responsabilitat ofensiva dels tricolor ben acompanyat per Dejan Musli o Frantz Massenat. Una tècnica a Ibon Navarro amb un arbitratge desesperant aproparia de nou els malaguenys (58-57) però una bona reacció tricolor deixaria un esperançador 70-66 al final del tercer quart. Un marcador ajustat per afrontar un últim quart en el qual el MoraBanc es jugaria gran part de les esperances europees però una zona de l’Unicaja col·lapsaria el combinat andorrà. El MoraBanc, precipitat, sense sumar, veuria com l’equip de Luis Casimiro encarrilaria la victòria gràcies a la feina bruta de Carlos Suárez i als punts d’un fins aleshores desaparegut Dario Brizuela o Alberto Díaz. Els d’Ibon Navarro, sense baixar els braços, tirant de l’encert de David Jelinek amb dos triples consecutius abans de rebre la cinquena falta personal, s’ho jugarien tot en un cara o creu final. Amb un 14/22 en tirs lliures, la victòria acabaria volant cap a Màlaga (88-92).

El proper partit del MoraBanc Andorra corresponent a la 19a jornada de la Lliga Endesa es disputarà aquest diumenge a la pista del Baskonia (12:30h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.