El MoraBanc Andorra s'engrandeix al Martin Carpena de Màlaga (85-92)

El MoraBanc Andorra ha fet un pas més en les seves aspiracions de disputar els play-off de l'ACB després de derrotar aquest dimecres l'Unicaja de Màlaga a domicili capgirant el bàsquet average. Es tracta de la quinzena victòria del curs (15/18), tercera consecutiva, en un partit en el qual els tricolor van saber patir en el tram final després de guanyar de 16 punts en el segon quart. Clevin Hannah, de nou, MVP amb 20 punts, 5 assistències i un 24 de valoració.

A tres partits, tres finals per acabar la fase regular, el MoraBanc Andorra, en clara línia ascendent després de sumar per victòries els tres últims enfrontaments (Fuenlabrada, Herbalife Gran Canària i Unicaja), s’apropa encara més al seu objectiu de classificar-se per als play-off. Els propers partits contra UCAM Múrcia, Joventut i Acunsa Guipúscoa a casa dictaran sentència, però en tot cas, un cop superat el contratemps de la Covid, és evident què els homes d’Ibon Navarro han recuperat la seva millor versió com s’ha demostrat aquest dimecres al Martin Carpena de Màlaga.

Es tractava del partit pendent de la 30a jornada de lliga i malaguenys i andorrans, rivals directes, afrontaven un duel vital en les seves aspiracions de classificar-se per als play-off. I el cert és què l’equip tricolor sortiria a per totes. Disciplinats en defensa, amb un Parakhouski dominador, els del Principat agafarien els primers avantatges (2-7). Amb el pas dels minuts el parcial aniria creixent (4-13) gràcies a l’encert en el triple de Tyson Pérez i Jeremy Senglin (6-20). L’Unicaja, perdut, només trobaria resposta en l’aportació de Dean Thompson. 10-24 al final d’un primer quart per a emmarcar. El MoraBanc aconseguiria la màxima diferència a l’inici del segon quart (10-26) però la reacció dels locals no es faria esperar més. De la mà d’un Axel Bouteille especialment encertat en el segon acte, els andalusos aconseguirien entrar en el partit (20-28) encara què el MoraBanc sempre trobaria resposta amb els triples de Tyson o Hannah (25-34). De fet, l’Unicaja en cap moment s’arribaria a posar per davant en el marcador. El conjunt d’Ibon Navarro, aguantant les envestides dels malaguenys, arribaria al descans amb una renda de vuit punts (37-45).

Amb la necessitat de donar-li la volta al marcador, l'Unicaja sortiria dels vestidors decidit a augmentar encara més la intensitat defensiva. Els de Fotis Katsikaris empatarien el partit (59-59) però aleshores apareixeria la figura de Jelinek i Babatunde per mantenir a flotació als seus a un quart per al final (64-65). En els últims deu minuts, amb tot per decidir, l'Unicaja no donaria el seu braç a torçar (72-72) encara que seria incapaç de posar-se per davant en el marcador. Tot el contrari que el MoraBanc què, sabent patir i amb molt d’ofici, conduit per un gran Clevin Hannah, sense descuidar la feina d’Oriol Paulí o Malik Dime en el dia del seu retorn, els tricolor tornarien a agafar una renda (74-83) que ja no deixarien escapar per a acabar rematant la feina des del tir lliure. Al final, victòria (85-92) i bàsquet average per seguir somiant amb els play-off.

El MoraBanc Andorra tornarà a jugar aquest dissabte visitant la pista d'un altre rival directe, l’UCAM Múrcia (18h), en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino

Imatge: MoraBanc Andorra