El MoraBanc Andorra la fa grossa davant de l’Unics Kazan (86-80)

L'equip del Principat, invicte a casa a Europa, ha sumat la segona victòria del Top16 després de derrotar al tot poderós Unics Kazan (86-80). Malgrat el 0-12 de sortida, la feina coral de tot el MoraBanc, amb un Andrew Albicy MVP amb 21 punts, 4 assistències, 21 de valoració, ha estat la clau d’aquesta històrica victòria que deixa al conjunt tricolor líder en solitari del Grup H de l'Eurocup.

La versió europea del Morabanc (8-4) no té res a veure amb la de la Lliga Endesa (6-9). Una setmana després de guanyar a la pista del Cedevita Zagreb, els andorrans han disputat el seu primer partit del Top16 davant de la seva afició i ho han pogut celebrar sumant una segona victòria que els apropa al play-off. Els d’Ibon Navarro han estat capaços de derrotar a l’Unics Kazan, un dels clars favorits al títol, que arribava a Andorra plegat d’estrelles. Els russos en el que portem d’Eurocup només havien perdut un partit, a la pista de l’Unicaja (82-80), però aquest dimecres s’han topat de front amb un gran MoraBanc que seguirà comptant per victòries les seves actuacions europees a la Bombonera: Brescia, Ratiopharm Ulm, Galatasaray, Estrella Roja, Mònaco i Unics Kazan.

El partit ha començat amb un Unics Kazan que ha silenciat la Bombonera amb un 0-12 de parcial. Els russos han sortit a per feina i pressionant a tota pista han dificultat al màxim la feina dels homes d’Ibon Navarro que han trigat més de tres minuts en anotador la primera cistella amb un triple de David Walker (3-12). Però a partir d’aleshores el partit ha agafat un color molt diferent i el MoraBanc, fent-se fort en defensa, i amb sis punts consecutius de John Shurna, seguia apropant-se al marcador (9-12). L’Unics Kazan responia des del triple (17-20) però un 10-2 de parcial deixava un 27-22 al final del primer quart. El MoraBanc, gràcies a un 27-10 de parcial capgirava un 0-12 de sortida i seguia controlant el joc i ampliant les diferències al segon quart, arribant a tenir una màxima de vuit punts (41-33). Al descans, 48-42.

En el tercer quart l’equip del Principat ha mantingut la seva intensitat i ha estat capaç d’ampliar el seu marge (54-42) però els russos s’han posat les piles dificultant la circulació de pilota del MoraBanc amb una defensa que fregava el límit del legal gràcies a la permissivitat arbitral. L’Unics Kazan, aprofitant-se també de les pèrdues andorranes i dels rebots ofensius, ha arribat a capgirar el marcador (60-63) després d’un 6-18 de parcial però el MoraBanc ha tornat a agafar la davantera a deu minuts pel final (65-63). A l'hora de la veritat, Andrew Albicy ha estat el gran protagonista amb 10 punts i dos triples consecutius que apropaven als andorrans a una victòria històrica (79-69). Els russos ho han intentat de totes la maneres possibles però l’equip d’Ibon Navarro, sense Rafa Luz per una grip intestinal, en una nit màgica, amb una atmosfera increïble, ha acabat sumant la segona victòria (86-80) que el deixa invicte al Top16 i líder en solitari del Grup H (2-0).

El proper partit del MoraBanc Andorra serà aquest dissabte, a les 20:30h, a la Bombonera, davant del San Pablo Burgos, penúltima jornada de la primera volta de la Lliga Endesa, en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Imatge: Eurocup