El MoraBanc Andorra, un fix en la final de la Lliga Catalana (77-75)

El MoraBanc Andorra disputarà aquest diumenge contra el Barça la final de la Lliga Catalana ACB per quarta temporada consecutiva després de derrotar aquest divendres el Joventut en les semifinals d'un partit que s’ha decidit en els últims instants. Gran actuació de l’equip d’Ibon Navarro que s’ha sabut refer d’un mal tercer quart. Tyson Pérez MVP dels tricolor amb 15 punts, 10 rebots, 20 de valoració.

Després de perdre contra el Barça (82-90) i el BAXI Manresa (74-92) en els dos primers partits disputats en aquesta pretemporada, a la tercera, en el primer partit oficial d’aquest nou curs, el MoraBanc Andorra 2020-21 ha sumat la primera victòria. I ho ha fet contra una Penya que amb les incorporacions d’Ante Tomic, Pau Ribas, Ferran Bassas i Vladimir Brodziansky apunta molt alt.

Però la defensa que ha exhibit el MoraBanc Andorra sobre el parquet del Palau Blaugrana, seu d’aquesta 41a edició de la Lliga Catalana ACB, ha marcat les diferències. El 20-12 ho diu absolutament tot al final d’un primer quart marcat també per les imprecisions en el tir exterior. Un desencert que els andorrans millorarien tímidament en el segon quart de la mà d’un Clevin Hannah què amb dos triples consecutius conduiria els seus a una màxima de 14 punts (35-21). Al descans, però, els tricolor arribarien amb un +8. Poca renda per la feina feta fins aleshores (39-31).

El tercer quart seria una pel·lícula totalment diferent. Amb més dificultat per fer circular la pilota davant la intensitat defensiva del Joventut, el MoraBanc Andorra veuria com l’equip verd-i-negre seria capaç de capgirar el marcador de la mà del seu gran referent, Ante Tomic (22 punts, 11 rebots, 32 de valoració). Un 0-14 de parcial de sortida (39-45) obligaria a Ibon Navarro a demanar un temps mort. El MoraBanc Andorra però, vivint de l’aportació de David Jelinek o Sergi Garcia, acabaria salvant els plats (53-60). Però en l’últim quart l’equip del Principat tornaria a oferir la seva millor versió. De nou amb Hannah a pista, ben acompanyat pel poder físic de Tunde i l’entrega de Tyson Pérez, els d’Ibon Navarro capgirarien la tendència del partit i tornarien a agafar la davantera en el marcador. Al final el MoraBanc decidiria des del tir lliure. Ferran Bassas desaprofitaria sobre la botzina el triple que hagués classificat el Joventut (77-75). La mala notícia, però, són els problemes físics de David Jelinek i Oriol Paulí que han acabat el partit amb un fort cop a la cuixa el primer i amb molèsties musculars el segon. Problemes que s’afegeixen als de Moussa Diagne.

El MoraBanc Andorra aquest diumenge (21:30h) buscarà conquerir el segon títol de la Lliga Catalana. La final, contra el Barça (ha derrotat 92-82 el BAXI Manresa) es podrà seguir en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.