El MoraBanc Andorra marca territori contra el Força Lleida (90-75)

El MoraBanc Andorra referma el seu lideratge a la LEB Or despr&ea

El MoraBanc Andorra referma el seu lideratge a la LEB Or després de sumar la setena victòria de la temporada derrotant aquest divendres el Força Lleida, rival directe dels tricolor en la lluita per l’ascens de categoria. Amb aquest resultat, l’equip de Natxo Lezkano, capaç del millor (57-31) i del pitjor (75-67) contra el combinat català, segueix sumant per victòries els partits disputats a casa. Johnny Dee, màxim anotador del partit amb 26 punts i MVP dels locals juntament amb Chris Czerapowicz amb 17 punts i un 20 de valoració.

El MoraBanc Andorra afrontava aquest divendres un repte majúscul. Els de Natxo Lezkano es veien les cares amb un dels equips més talentosos de la categoria i botxí dels andorrans en l'última edició de la Lliga Catalana on el Força Lleida s'imposaria al MoraBanc tant en el partit d'anada com en el de tornada. Però en l'enfrontament de lliga d'aquest divendres la pel·lícula seria ben diferent malgrat tenir un guió molt semblant, pràcticament idèntic, al del partit contra el San Pablo Burgos. Això sí, amb la d’aquest divendres, el MoraBanc segueix sumant per victòries els partits disputats a casa. Cantàbria, Càceres, Burgos i Lleida.

L’inici del MoraBanc Andorra ja seria tota una declaració d’intencions. Marcant el ritme del partit i dominant en totes les facetes del joc, els tricolor, vestits de lila en el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, arrencarien amb un 15-0 de parcial. De fet, la primera cistella del Força Lleida, a càrrec de Michael Carrera, arribaria a falta de 4 minuts per al final del primer quart. L’equip de Natxo Lezkano, però, no afluixaria i tancaria els primers deu minuts amb un contundent 22-9 en el marcador.

Amb el pas dels minuts la diferència arribaria a ser de 21 punts (35-14) amb un 13-5 de sortida en el segon quart però a partir d’aleshores l’equip català faria una passa endavant en defensa que dificultaria la feina d’un MoraBanc més espès i més desencertat en atac. La reacció lleidatana arribaria de la mà d’Alex Urtasun que amb dos triples consecutius deixaria un +14 (35-21). Però el MoraBanc Andorra tornaria a trobar el seu encert exterior amb els triples de Johnny Dee o Chris Czerapowicz que farien que els locals obrissin de nou un forat important en el marcador. Al descans, i amb Gerard Encuentra, tècnic dels lleidatans, desqualificat per doble tècnica, el MoraBanc Andorra dominaria a plaer a un rival directe (51-29).

Però aquest MoraBanc Andorra, capaç d'enamorar, també pot arribar a desesperar. Després de sortir dels vestuaris, un 6-2 de parcial deixaria una màxima en el marcador de 26 punts (57-31) a favor dels locals però a partir de llavors el partit canviaria de manera radical. Tant és així què, el MoraBanc, col·lapsat i precipitat en el seu joc, veuria com el Força Lleida aniria retallant a poc a poc les diferències fins al punt d'arribar al final del tercer quart amb tan sols nou punts de diferència després d'un 18-31 de parcial (69-60).

En aquell moment la inèrcia del partit somreia als interessos visitants que en l'últim quart s’arribarien a posar a vuit punts de diferència (75-67) en una partit pràcticament calcat al de fa dues setmanes davant el San Pablo Burgos. Però, fins i tot amb molts minuts encara per jugar-se, el MoraBanc Andorra, en el moment més complicat del partit, seria capaç de trobar la serenitat en el seu joc, la fortalesa d'homes com Nacho Llovet o l'encert exterior de Dee i Czerapowicz per a tancar el partit i fer-ho amb un avantatge més que interessant (90-75).

El proper partit del MoraBanc Andorra, corresponent a la novena jornada de lliga, serà el diumenge 04/12 a la pista d’un altre rival directe, el Movistar Estudiantes (12:30h) en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino
Imatge: Dani Catalán/BCA