El MoraBanc Andorra naufraga a Manresa i ajorna per a aquest diumenge el desenllaç de la Copa (79-72)

El MoraBanc Andorra, que depenia d’ell mateix per a certifi

El MoraBanc Andorra, que depenia d’ell mateix per a certificar la classificació per a la Copa, haurà d’esperar al que facin aquest diumenge els rivals directes. Una derrota del Bilbao al migdia al Palau Blaugrana seria suficient. I tot després de sumar dissabte la vuitena derrota de la temporada (9/8) a la pista del BAXI Manresa en l’ultima jornada de la primera volta en un partit desesperant de l’equip d’Ibon Navarro que es decidiria en l’últim quart amb un 25-17 de parcial. Dejan Musli el millor del MoraBanc amb 12 punts, 10 rebots, 17 de valoració.

Tres temporades després de la històrica Copa de Vitòria amb el famós camp enrere, el MoraBanc Andorra sabrà aquest diumenge si tornarà a disputar la fase final de la competició del KO per tercera vegada en la seva història. I tot després de la dura derrota andorrana al Nou Congost. El bàsquet ‘average’ global, positiu pels interessos del MoraBanc, és el que pot acabar decantant la balança a favor del conjunt d’Ibon Navarro que en aquesta primera volta de campionat només ha deixat escapar dos partits de local, es convertiria en el primer botxí del Barça de Mirotic, ha sumat dues victòries a domicili i ha acabat sumant dues victòries que poden ser vitals contra la Penya i el Casademont Saragossa malgrat els molts problemes en forma de lesions.

El MoraBanc Andorra arribava a Manresa amb gran part dels deures fets, però calia rematar la feina. L’objectiu era certificar el passaport per a la Copa sense dependre de segons resultats però al final seria impossible. En el dia més important, l’equip tricolor oferiria una de les seves pitjors imatges a la pista d’un BAXI Manresa què, sense Ferrari, sense Dani Pérez i sense la seva estrella Ryan Toolson, ha estat capaç de tancar la primera volta sumant cinc victòries consecutives, vuit en el còmput global. Malgrat un inici prometedor amb un 4-12 de sortida, el desencert, les pilotes perdudes i les imprecisions dels tricolor durant tot el partit faria que el BAXI Manresa s’apropés al marcador arribant al final del primer quart amb un empat a 16 punts després d’un 12-2 de parcial. La versió del MoraBanc, desconeguda fins aleshores, milloraria una mica a l’inici del segon quart (16-22) després d’un 0-6 de sortida però l’equip del Bages, jugant al ritme que marcava Luke Nelson, sempre per darrera en el marcador en la primera meitat, tornaria a ajustar l’electrònic (26-27). L’aparició de David Jelinek des del triple en la recta final del segon quart permetria a l’equip d’Ibon Navarro agafar una mica d’aire al descans. Amb un 2-7 de parcial el MoraBanc marxaria als vestidors amb una renda de sis punts (33-39).

Amb tot per decidir en la segona meitat el BAXI Manresa sortiria més fort de vestidors i aconseguiria capgirar el marcador (46-45) en un tercer quart que s’acabaria amb un ajustat 54-55. Els d’Ibon Navarro, malgrat fer un dels partits més dolents que es recorden aquesta temporada, afrontaria l’últim quart per davant en el marcador però, a l’hora de la veritat, més del mateix. Amb poca consistència en atac i sense saber aturar un BAXI Manresa desfermat empès també per la seva afició, el MoraBanc, sense cor malgrat els 200 seguidors tricolor a les grades, afrontaria els últims instants, conscient de la derrota, amb un únic objectiu: intentar perdre pels menys punts possibles (79-72). Malgrat la derrota a Manresa, la feina feta pel MoraBanc al llarg de la primera volta amb 9 victòries i un balanç positiu en el bàsquet ‘average’ global (+19) els pot permetre certificar aquest diumenge la classificació per a la Copa del Rei.

La propera cita del MoraBanc Andorra serà dimecres (20h), a la Bombonera, contra el Tofas Bursa, en el partit corresponent a la segona jornada del Top-16 de l’Eurocup en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino

Imatge: MoraBanc Andorra

150 aficionats tricolors animen el MoraBanc per a la classificació a la Copa del Rei La FAB triplica el nombre de llicències femenines amb la campanya "Her world her rules"