El MoraBanc Andorra perd a casa el que guanya fora (76-86)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la sisena derrota de la temporada (7/6) a la Lliga Endesa davant d'un rival directe, l’Iberostar Tenerife. Els del Principat, molt erràtics en el triple (8/26), tot el contrari que el conjunt canari (16/31), fan un pas enrere en el camí cap a la Copa quan només queden quatre jornades per al final de la primera volta. Dejan Musli, MVP amb 16 punts, 10 rebots, 21 de valoració. Santi Yusta màxim anotador amb 19 punts (5/9 en triples).

El MoraBanc Andorra, quart classificat a la Lliga Endesa, segon del seu grup a l’Eurocup, afrontava aquest dissabte un partit vital contra un rival directe en les seves aspiracions per ser a la Copa de Màlaga 2020. Amb les baixes per lesió de Pérez, Sy i Diagne, aquest últim estarà cinc setmanes allunyat de les pistes per culpa d’una fractura d’estrès al peroné de la cama esquerra, l’equip d’Ibon Navarro no ha pogut donar continuïtat a la victòria del passat cap de setmana a Bilbao. A partir d’ara, al MoraBanc Andorra li queden quatre finals: Madrid fora, Penya i Saragossa a casa i Manresa fora per intentar certificar la classificació per a la Copa.

El MoraBanc Andorra, desconegut, tensionat i garratibat davant la transcendència del partit, molt desencertat, començaria a remolc i sense poder aturar els dos grans referents de l’Iberostar Tenerife com són Marcelinho Huertas (14 punts, 7 assistències) i Gio Shermadini (12 punts). L’equip canari, dominant també el rebot en aquests primers minuts, tancaria el primer quart amb un 15-22. A l’inici del segon període els de Txus Vidorreta, exageradament encertats, seguirien ampliant les diferències (30-44) gràcies a l’aparició de Sasu Salin. El MoraBanc viuria de l’aportació de Dejan Musli (16 punts) i Dejan Todorovic (16 punts). Aquest últim, amb un triple, deixaria un 36-46 al descans.

En la represa, una gran sortida del MoraBanc Andorra aproparia els tricolor al marcador. Els d’Ibon Navarro, remant contracorrent i tirant d’orgull aprofitarien l’encert de Dejan Todorovic per col·locar-se a quatre punts a deu minuts per al final (62-66). Un últim quart en el qual el MoraBanc, malgrat ser capaç d’empatar el partit molts minuts després (68-68), acabaria pagant la manca d’encert en el triple (8/26) i el tir lliure (12/22). L’Iberostar Tenerife, amb un 16/31 en triples, tot el contrari. De fet, la inesperada aparició de Santi Yusta amb quatre triples en l’últim quart acabaria sentenciant als andorrans (76-86) en un enfrontament en el qual David Jelinek s’ha convertit en el segon jugador amb més partits disputats en la història del MoraBanc Andorra a l’ACB superant els 112 de T.Llorente, i on el parquet de la Bombonera s'ha omplert de peluixos solidaris.

El MoraBanc, abans de jugar diumenge a la pista del Reial Madrid, tancarà aquest dimarts la primera fase de l’Eurocup a la pista del Promitheas Patras (18:30h) amb la primera posició en joc. El partit, en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.