El MoraBanc Andorra no perd de vista els play-off (86-81)

El MoraBanc Andorra manté vives les seves opcions de disputar els play-off de la Lliga Endesa després de sumar aquest diumenge la catorzena victòria del curs (14/18), segona consecutiva, superant l’Herbalife Gran Cànaria, rival directe, per 86 a 81 en un partit que es decidiria en els últims instants. Hannah (22 punts, 7 assistències, 26 de valoració) i Babatunde (13 punts, 7 rebots, 22 de valoració), els millors del partit.

El MoraBanc Andorra afrontava un nou cap de setmana, la 36a jornada ACB, sent molt conscient de les cinc finals que tenia per endavant en les seves aspiracions per disputar els play-off i classificar-se per tornar a Europa el proper curs. La primera d’aquestes cinc finals acabaria amb bones notícies pels tricolor. Dimecres espera l’Unicaja de Màlaga, després tocarà visitar Múrcia, aniran a l’Olímpic de Badalona per tancar la fase regular el diumenge 23 de maig a casa contra el Guipúscoa Bàsquet. Aquests són els últims partits, un a casa i tres fora, que dictaran sentència i dictaminaran el futur del MoraBanc Andorra als play-off i també a Europa.

Contra l’Herbalife Gran Canària, un equip que arribava a la Bombonera en clara línia ascendent, el MoraBanc començaria amb una bona posada en escena. Amb intensitat defensiva, controlant el rebot en les dues cistelles amb un gran Parakhouski d’inici i amb encert en el triple, els tricolor agafarien una renda de 10 punts (16-6). Però els canvis farien reaccionar l’equip de Porfi Fisac. A destacar sobretot l’aportació d’AJ Slaughter, protagonista absolut del conjunt canari juntament amb Shurna o Costello. El primer quart, però, acabaria amb victòria del MoraBanc Andorra (21-17). Un avantatge que els tricolor no perdrien en el segon quart. Les forces s’igualarien, els canaris aprofitarien les pilotes perdudes pels andorrans (5 en el segon quart), el MoraBanc patiria més en la lluita en el rebot, però malgrat això, els del Principat marxarien al descans amb una renda de 7 punts (40-33).

Després de sortir dels vestidors l’Herbalife Gran Canària posaria una marxa més encara què sempre per darrere en el marcador. El MoraBanc Andorra, carregant molt bé el rebot ofensiu (23 en tot el partit) viuria també de les segones oportunitats. En un partit molt més ajustat, els tricolor s’agafarien als triples impossibles de David Jelinek o a l’aportació d’un incansable Babatunde. Amb un 51-50 al marcador, l’aparició de Senglin permetria anar a l’últim quart amb una renda de quatre punts (55-51). Un últim quart que s’acabaria convertint en un festival ofensiu (31-30) i què, aguantant les envestides de l’Herbalife en els darrers instants, el MoraBanc, acabaria decantant la balança al seu favor des del tir lliure (86-81).

El MoraBanc Andorra tornarà a l’acció el proper dimecres visitant la pista de l’Unicaja de Màlaga (21:15h), partit pendent de disputar de la 30a jornada ACB, en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino

Imatge: MoraBanc Andorra