El MoraBanc Andorra es queda sense Copa a Santiago de Compostel·la (69-68)

L'equip del Principat ha sumat aquest diumenge la novena derr

L'equip del Principat ha sumat aquest diumenge la novena derrota de la temporada a la Lliga Endesa (6-9) després de perdre 69-68 a la pista del Monbus Obradoiro en un final d’infart. Oliver Stevic ha tingut el tir lliure per forçar la pròrroga i Jerome Jordan un últim llançament per guanyar un partit que s’ha posat molt coll amunt en el tercer quart perdent per 17 punts però que el MoraBanc ha estat capaç de capgirar amb un 3-21 de parcial. El millor dels andorrans David Walker amb 14 punts, 14 de valoració.

No hi havia millor regal de Reis que una victòria a Santiago de Compostel·la però el MoraBanc Andorra no ha pogut allargar la bona dinàmica dels darrers enfrontaments. Després de guanyar al Movistar Estudiantes i fer-ho a la pista del Cedevita Zagreb, els tricolor s’han trobat aquest diumenge al Fontes Do Sar amb la primera derrota de 2019. Amb aquesta ensopegada el MoraBanc diu adéu a qualsevol opció de disputar la Copa a dues jornades pel final de la primera volta.

L'inici del partit a Santiago de Compostel·la ha estat marcat pel desencert d’uns i altres. La primera cistella, d’Andrew Albicy, ha arribat quan ja s’havien disputat tres minuts de partit. Els gallecs han estat els primers en afinar la punteria (17-10) però un 0-6 de parcial amb una cistella increïble de Guille Colom des del mig de la pista, sobre la botzina, ha deixat un 17-16 al final dels primers deu minuts. Els andorrans han seguit pagant molt car el seu desencert (4/17 triples al descans) mentre que l’Obradoiro, amb pràcticament tres triples consecutius, marxava en el marcador (28-20) arribant a tenir una màxima d’onze punts (36-25) gràcies al seu joc interior amb homes com Nacho Llovet o Ben Simons. Malgrat no parar de moure la banqueta, Ibon Navarro no ha trobat amb el jugador que pogués fer reaccionar a un MoraBanc Andorra que ha marxat al descans perdent 38-27.

Després de sortir de vestidors l’Obradoiro ha aprofitat per ampliar encara més les diferències (43-30) però les sensacions que transmetia el MoraBanc, sobretot en defensa, eren unes altres. Fruit d’aquesta activitat els d’Ibon Navarro s’han arribat a col·locar a set punts (45-38) però una vegada més, la irregularitat andorrana ha permès als locals aconseguir la màxima diferència del partit (55-38) gràcies a un 10-0 de parcial. Però en el pitjor moment del partit, perdent de disset punts de diferència, el MoraBanc Andorra, contra les cordes, no ha perdut la fe i ha reaccionat en gran. Ho ha fet amb un 3-13 de parcial que l’ha permès tancar el tercer quart amb un ajustat 58-51. Però el parcial tricolor ha seguit augmentant a l’inici de l’últim quart (3-21) fins arribar a capgirar el marcador al Fontes do Sar (58-59). En aquell moment, amb els gallecs perduts, l’equip d’Ibon Navarro ha tingut un seguit d’atacs per ampliar encara més les diferències però l’encert avui no ha estat del seu costat (8/29 en triples). El partit s’ha seguit disputant amb diferències molt ajustades fins que, a l’hora de la veritat, amb un 69-66 en el marcador, Oliver Stevic ha estat capaç de treure un 2+1 a dos segons del final (69-68). El tir lliure per forçar la pròrroga no ha entrat i encara així Jerome Jordan ha tingut un últim tir per guanyar el partit (69-68). El jamaicà ha debutat amb el MoraBanc aportant 12 punts, 2 rebots, 2 assistències per un 10 de valoració.

El MoraBanc Andorra disputarà aquest dimecres el partit corresponent a la segona jornada del Top16 de l’Eurocup davant de l’Unics Kazan (20h). Els d’Ibon Navarro, líders del Grup H, buscaran la segona victòria en directe per AndorraTV, Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.