El MoraBanc Andorra reactiva les seves opcions de play-off (91-72)

Després de quatre derrotes consecutives, el MoraBanc Andor

Després de quatre derrotes consecutives, el MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la catorzena victòria de la temporada a la Lliga Endesa (14-16) derrotant el Monbus Obradoiro en un partit on l’equip tricolor, amb una gran defensa, ha arribat a guanyar de 22 punts (88-66) amb un 15/32 en triples. Jerome Jordan MVP del partit gràcies als seus 16 punts, 6 rebots, 18 de valoració.

A quatre jornades per al final de la fase regular, els del Principat es col·loquen a dues victòries dels play-off. Després de quatre derrotes consecutives contra València (-1), Baskonia (-2), Tecnyconta Saragossa (-2) i Iberostar Tenerife (-4), el MoraBanc ha tornat a assaborir el gust de la victòria més d’un mes després. Els propers enfrontaments contra Manresa (fora), Barça (casa), Breogan (casa) i Unicaja de Màlaga (fora), dictaran sentència.

En el retorn de David Walker més de dos mesos després de la greu lesió a l’espatlla, el MoraBanc Andorra, obligat a guanyar en aquesta 30a jornada ACB, començava el partit encertat en el tir exterior amb els punts de Shurna o Albicy (9-2). El conjunt gallec, amb un 12-8 en contra reaccionava de la mà d’un inspirat Maxime de Zeeuw que amb un 3/5 en triples ajudava als seus a capgirar el marcador gràcies a un 0-10 de parcial (14-18). Els andorrans, sense idees i abusant del triple (4/11) tancaven el primer quart amb un ajustat 17-18. Des de la defensa el MoraBanc Andorra tornava a agafar les regnes en el segon quart arribant a tenir una màxima de nou punts (33-24) però la irregularitat tricolor permetia a l’Obradoiro tornar a entrar en el partit gràcies a dos triples consecutius de Kostas Vasileiadis i Albert Sàbat (35-30). En la recta final del segon quart, l’aparició de Jerome Jordan anotant i rebotant amb més minuts dels habituals per les tres faltes personals de Moussa Diagné més els triples de Jelinek i Vitali tornaven a deixar la màxima al descans (44-35).

En la segona meitat el MoraBanc Andorra sortia decidit a trencar el partit el més aviat possible i un 13-6 d’inici deixava un esperançador 57-41. Controlant el partit en tot moment, el conjunt tricolor, amb una bona aportació de Dylan Ennis, ha tancat el tercer quart amb una còmoda renda (71-53). En l’últim quart, malgrat arribar a tenir una màxima de 22 punts (88-66), els locals, tenint molt present els últims precedents a casa, no s’han relaxat en cap moment i han acabat tancant una victòria que els permet apurar les seves opcions de lluitar pels play-off (91-72) en un partit on el MoraBanc, al descans, ha homenatjat les pioneres del bàsquet femení a Andorra.

El MoraBanc Andorra tornarà a jugar el proper divendres (19:15h), a la pista del BAXI Manresa en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.