El MoraBanc Andorra sap patir davant del San Pablo Burgos (97-88)

L'equip del Principat, amb molts problemes, i amb un 14/35 en

L'equip del Principat, amb molts problemes, i amb un 14/35 en triples, ha treballat de valent per sumar la setena victòria de la temporada a la Lliga Endesa (7-9) derrotant 97-88 al San Pablo Burgos. El partit s’ha decidit en els darrers instants després que els andorrans hagin desaprofitat un +15 (45-30) en el segon quart. Andrew Albicy, de nou, MVP gràcies als seus 17 punts, 10 assistències, 31 de valoració.

Sense opcions de lluitar per disputar la Copa, el MoraBanc Andorra ja treballa pensant en l’objectiu llunyà dels play-off. Amb el record de la derrota a la pista de l’Obradoiro en un final d’infart, una victòria dels últims cinc partits de Lliga Endesa, els d’Ibon Navarro, a una derrota de les posicions de descens, s’han refugiat a la Bombonera per recuperar ràpidament la senda de la victòria. Després de superar el passat dimecres a l’Unics Kazan, els andorrans, aquest dissabte, han derrotat per primera vegada en ACB al San Pablo Burgos.

Sense David Jelinek, sense Jerome Jordan, baixa d’última hora per un virus estomacal, i amb Rafa Luz recuperat d'un procés febril que li va impedir jugar contra l'Unics Kazan, el conjunt tricolor ha començat portant el ritme del partit. Sòlids en defensa i en atac, amb 10 punts de Dylan Ennis (2/3 en triples) en el primer quart, els d'Ibon Navarro han arribat a guanyar de deu punts (27-17). 27-19 al final dels primers deu minuts. En el segon quart el MoraBanc ha arribat a guanyar de quinze (45-30), la màxima en tot el partit, després d’un moment d’inspiració de Guille Colom amb 11 punts (3/4 en triples) en 8 minuts, però quan els locals tenien el partit més que controlat, una desconnexió andorrana ha permès un 0-8 de parcial (45-38) gràcies a l’encert de Vitor Benite (19 punts) i Branden Frazer (16 punts). El San Pablo Burgos, ja dins del partit, ha seguit retallant diferencies fins arribar al descans amb un ajustat 50-47 després d’un 5-17 de parcial.

Després de sortir de vestidors la igualtat ha seguit sent la tònica del partit. El conjunt de Diego Epifanio ha intentat travar l’atac andorrà amb una zona que el MoraBanc ha trencat des del triple (14/34) amb una aportació ofensiva molt repartida (Albicy 17 punts, Ennis i Vitali 16 punts, Colom 11 punts i Shurna i Stevic10 punts). Malgrat arribar a guanyar de vuit (67-59), el San Pablo Burgos no li perdia la cara al partit en cap moment (70-68) gràcies a l’aportació de Goran Huskic, amo i senyor de la pintura amb 21 punts. En l’últim quart, amb cap fred, amb patiment i amb encert en el moment important, el MoraBanc ha estat capaç de treure endavant un partit vital (97-88).

L’equip del Principat tancarà la primera volta de la Lliga Endesa jugant el proper diumenge a la pista del Tecniconta Saragossa. Abans, dimarts (18h), els tricolor buscaran la tercera victòria al Top16 de l’Eurocup a la pista del Zenit de Sant Petersburg que entrena el català Joan Plaza en directe per AndorraTV, Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.