El MoraBanc Andorra tira d'èpica, cor, raça, caràcter i afició per a derrotar al Montakit Fuenlabrada (89-88)

Els del Principat han sumat aquest diumenge l’onzena vict&o

Els del Principat han sumat aquest diumenge l’onzena victòria de la temporada (11-11) a la Lliga Endesa després de derrotar in extremis el Montakit Fuenlabrada. El MoraBanc, a remolc durant pràcticament tot el partit, perdent de deu punts (68-78) en l’últim quart, amb Ibon Navarro expulsat per una doble tècnica, ha acabat guanyant gràcies a un tir lliure final de Dylan Ennis. John Shurna (19 punts, 20 de valoració) i Moussa Diagné (15 punts, 5 rebots, 20 de valoració), els millors del conjunt andorrà. Tomàs Bellas, MVP del partit amb 24 punts, 27 de valoració.

Després de forçar el tercer i definitiu enfrontament dels quarts de final de l’Eurocup, el MoraBanc, sense temps per digerir les alegries ni les penes en un calendari atapeït de partits, marxarà dimarts cap a Lió amb una nova victòria a la Lliga Endesa, la que ha aconseguit aquest diumenge davant d’un Montakit Fuenkabrada que lluita per evitar una de les places de descens. Després de dues derrotes consecutives contra Movistar Estudiantes i Reial Madrid, l’equip tricolor es reenganxa en la lluita pels play-off sumant l’onzena victòria a l’ACB.

Sense els lesionats Walker i Stevic, el cert és què els primers minuts del partit davant del Montakit Fuenlabrada no cridaven precisament a l’optimisme. Jugant al ritme que més li convenia al conjunt de Jota Cuspinera, perdent la lluita en el rebot i amb pobres percentatges en el tir, el MoraBanc Andorra, vivint dels punts de John Shurna, acabava el primer quart perdent 18-19. En el segon període el Fuenlabrada, anotant en transició, ha seguit castigant les pèrdues andorranes (29-32). Amb constants alternances en el marcador (40-37), l’aparició d’Àlex Llorca (10 punts), els 13 punts de Paco Cruz i l’explosió de Tomas Bellas al tram final del segon quart amb 12 punts deixava un preocupant 40-45 al descans.

En la represa la situació s’ha complicat encara més amb un Tomàs Bellas castigant des del triple (51-63) però els andorrans han estat capaços d’entrar de nou en el partit amb un 9-0 de parcial (60-63). 61-65 al final del tercer quart. Un triple del MoraBanc a l’inici de l’últim quart ha deixat un ajustat 64-65 però el Montakit Fuenlabrada ha tornat a marxar en el marcador (68-78) fins que, una antiesportiva a Miki Vitali més dues tècniques consecutives a Ibon Navarro ha fet reaccionar el MoraBanc i han encès a tota la parròquia andorrana que omplia la Bombonera. A partir d’aleshores, remant contracorrent, lluitant contra tot tipus de factors, també l’arbitral, amb David Eudal dirigint des de la banqueta, amb molt de cor i orgull, esperonats per una afició més que entregada, l’equip tricolor ha estat capaç de sumar una victòria èpica davant el Montakit Fuenlabrada que s'ha decidit amb un tir lliure final de Dylan Ennis que ha estat contestat per Christian Eyenga amb un llançament de dos que ha sortit de dins (89-88).

La propera cita del MoraBanc Andorra serà dimecres (20:30h) a la pista de l’ASVEL Villeurbanne en el tercer i definitiu partit dels quarts de final de l’Eurocup en directe per Andorra TV, Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.