El MoraBanc Andorra, un vendaval contra el Divina Joventut (102-89)

L’equip del Principat ha sumat la desena victòria de

L’equip del Principat ha sumat la desena victòria de la temporada a la Lliga Endesa (10-9), quarta consecutiva, després de derrotar el Divina Joventut per 102 a 89. El MoraBanc, amb un 13/24 en triples, ha trencat el partit a l’inici de l’últim quart (87-64) malgrat que la Penya no ha baixat els braços en cap moment. John Shurna, màxim anotador i MVP amb 20 punts (3/5 en triples), 24 de valoració.

L’equip del Principat, amb una actuació molt coral, sis jugadors han anotat més de dos dígits, segueix col·leccionant victòries en aquest tram de temporada. Després de derrotar a casa al Movistar Estudiantes i guanyar a la pista del Tecnyconta Saragossa i UCAM Múrcia, l’última víctima andorrana ha estat el Divina Joventut, rival directe en la lluita pels play-off, que aquest dissabte arribava al Principat sense un dels seus referents, Shawn Dawson, i amb cinc victòries dels últims sis partits. El MoraBanc Andorra, entre ACB i Eurocup, ja acumula vuit victòries consecutives.

El passat dimecres, després de sumar la cinquena victòria a l’Eurocup davant del Cedevita Zagreb, Ibon Navarro avisava que “si juguem així perdrem contra la Penya”. Doncs el cert és què, el partit d’aquest dissabte, no ha tingut res a veure. El MoraBanc ha començat mostrant una molt bona versió. Tret del 0-3 i 4-5 inicial, els andorrans, molt pendents de Nico Laprovittola (19 punts, 10 assistències), MVP de la passada jornada amb 40 punts anotats, han portat sempre la dinàmica en el joc i el marcador. Petits detalls com les pilotes perdudes i els rebots ofensius dels de Badalona han impedit al MoraBanc marxar amb una renda superior al final del primer quart (24-19). L’equip del Principat ha continuat mantenint a ratlla al Divina Joventut (31-26) arribant a tenir una màxima de set punts (41-34) amb un gran John Shurna acompanyat de Dylan Ennis. Abans del descans, una reacció verd-i-negre aprofitant els 8 rebots ofensius en la primera meitat ha deixat un ajustat 43-39.

Però l’equip d’Ibon Navarro ha sortit dels vestidors amb la cinquena marxa, augmentant el ritme de partit, i obrint el primer forat al marcador (54-41). El MoraBanc, practicant un dels millors bàsquets de la temporada, ha anat ampliant les diferències fins tancar el tercer quart amb una renda de 19 punts (78-59). Els tricolor, avui més tricolor que mai, han acabat de trencar el partit a l’inici de l’últim quart amb un més 23 a l’electrònic (87-64) després de tres triples consecutius d’Andrew Albicy. Això si, a cinc minuts pel final, els d’Ibon Navarro han pogut pagar molt cara una desconnexió general que la Penya ha aprofitat per a encendre les llums d’alarma amb un 7-19 de parcial (94-83). Al final, però, el MoraBanc Andorra ha acabat segellant sense problemes la desena victòria de la temporada a la Lliga Endesa (102-89) en una Bombonera que ha tornat a mostrar la seva cara més solidària amb una onada de llum contra el càncer.

El proper compromís del MoraBanc Andorra serà dimecres (17h) a la pista de l’Unics Kazan. L’equip del Principat afronta l’última jornada del Top-16 amb la intenció d’assegurar el primer lloc del Grup H per tenir el factor pista en els quarts de final de l’Eurocup. El partit es podrà seguir en directe per AndorraTV, Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.