El MoraBanc derrota l'Herbalife Gran Canària (63-66) i fa un pas de gegant al Top16

El MoraBanc Andorra ha fet un pas de gegant per fer camí al Top16 de l'Eurocup. L'equip d'Ibon Navarro ha sumat la segona victòria en tres jornades (63-66) a costa d'un Herbalife Gran Canària, que encara no ha guanyat. El partit no ha destacat per la seva qualitat, però els andorrans han sabut patir en l'últim quart per derrotar l'equip canari, que ha tingut un últim llançament per forçar la pròrroga del seu millor home, Slaughter, que no ha entrat. Per part andorrana ha destacat Clevin Hannah, amb 16 punts i set assistències.

El MoraBanc, sense Tyson Pérez, que s’ha quedat fora de la convocatòria per molèsties físiques, ha començat molt bé el partit, amb un parcial de 0-7 i 5 punts d’Oriol Paulí. Els canaris no tenien encert des del perímetre i els d’Ibon Navarro trobaven cistelles fàcils. A poc a poc els locals han anat recuperant-se i gràcies als rebots ofensius i a una bona direcció de l’extricolor Andrew Albicy s’han situat per davant en el marcador (15-14).

El MoraBanc s’ha quedat aturat en l’anotació, molt desencertat des de la línia de tres punts. Curiosament un triple de Sergi Garcia ha tancat el primer quart amb un mínim 18-17 favorable als canaris. A la continuació les errades s’han repartit entre els dos equips, amb premi per als canaris (0 de 13 en triples). El joc en atac es resolia amb accions individuals, que molts cops acabaven sense premi. Només Tunde aportava punts per al MoraBanc, que no tenia idees en atac.

Anotar costava moltíssim, més pel desencert que per la defensa rival. El marcador, això sí, estava ajustat. El primer triple del Gran Canària de 15 intents, de la mà de Beirán, ha situat els locals 32-31, però una última cistella de Dime ha portat el partit al descans amb un mínim avantatge del MoraBanc (32-33) després de signar un parcial escarransit en el segon quart de 14-16.

Després d’un inici accidentat de la segona part per problemes en el marcador electrònic, que ha portat el partit a estar aturat prop de deu minuts, el MoraBanc ha sortit millor. Especialment en els llançaments de tres. Un triple de Paulí i quatre d’un il·luminat Gielo han fet que els d’Ibon Navarro recuperessin la màxima diferència del partit (+7) al final del tercer quart.

El MoraBanc estava llançat cap a la victòria i l’inici del darrer període semblava confirmar-ho. Els tricolts s’han situat 11 punts per damunt (47-58), però un parcial de 0-6 del Gran Canària amb cistelles fàcils ha tornat a apropar els de Pofi Fisac. Ibon Navaro s’ha vist obligat a demanar temps mort. La reacció local l’ha situat a un punt després d’una tècnica al tècnic andorrà (60-61), però 5 punts consecutius d’un clarivident Hannah han obert una miqueta l’escletxa a minut i mig per al final.

La victòria començava a apropar-se a Andorra. I així ha estat perquè el MoraBanc ha sabut patir en un final d’infart. En l'altre partit del grup l'Unics Kazan, líder, ha derrotat a domicili el Mornar Bar (70-87). Els andorrans tornaran a jugar dissabte a la Lliga Endesa contra un altre rival canari, l'Iberostar Tenerife.

Fotografia: Eurocup