ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Movistar i Bahrain s'estan gairebé un mes a Andorra per preparar el Tour

www.andorradifusio.ad

Andorra és territori ciclista per als aficionats i, cada cop més, també en l'àmbit professional. A banda del mig centenar de ciclistes que hi resideix, enguany el Principat s'ha erigit com un destí predilecte dels equips per preparar un calendari molt comprimit. Els millors equips del món fan cua per fer estades en un hotel al port d'Envalira situat a 2.400 metres d'altura.

Movistar i Bahrain estan aquests dies en aquest hotel a 2.400 metres preparant el Tour. L'equip liderat per Mikel Landa va arribar el 8 del juliol i se n'anirà el 25 d'agost.

El Movistar fa l'estada del 12 al 27. Estan en una bombolla, Movistar no els deixa ni fer declaracions als mitjans.

La prevenció es porta a l'extrem. Xavi Florencio, entrenador del Bahrain, no pot veure la família que viu a Andorra durant l'estada. Al Movistar, Jose Joaquín Rojas no té cap contacte amb l'esquiadora Mireia Gutiérrez, la seva parella.

Els equips venen pels ports i per poder dormir i entrenar per sobre 2.000 metres. "Un terreny molt bo. El temps ens està companyant i estem contents", explica Mikel Landa. L'entrenador Aritz Arberas destaca l'efecte de l'altitud i la possibilitat de fer esforços llargs amb molts ports. Es busca "el límit del cos".

Els dos equips no tenen contacte entre ells. Tant Bahrain com Movistar tenen els millors ciclistes en aquesta estada a Andorra. El Bahrain té un líder molt clar per al Tour, Mikel Landa. Adverteix que aspira a tot.

Movistar té un ventall més ampli de líders, amb Alejandro Valverde, Enric Mas i Marc Soler, tots tres a Andorra.

No gaire lluny, a les Bordes d'Envalira, trobem l'equip Israel Star-Up Nation. Aquesta esquadra també volia estar al port d'Envalira però per falta d'espai per la Covid-19 ha hagut de situar la base a menys altura.

Un cop se'n vagin aquests dos equips, els agafarà el relleu al port d'Envalira Ineos, el millor equip del món. Aquest dimarts tancava l'estada del 15 d'agost al 29 de setembre en aquest cas per preparar el Giro d'Itàlia. Movistar i Bahrain encara estaran tota aquesta setmana a Andorra abans de començar les primeres competicions preparatòries del Tour.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Anna Romagosa

 

Comparteix:

34.239.179.228