ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Neix l'Equip Nacional d'Alpinisme

www.andorradifusio.ad

La Federació Andorrana de Muntanyisme tindrà un equip nacional d'alpinisme. Al febrer es faran unes proves d'accés i i acte seguit es treballarà tres anys amb aquesta primera promoció. L'objectiu és donar les eines necessàries per arribar a ser un gran alpinista.

Andorra és un país de neu però també de muntanya. La FAM ha reaccionat per donar eines als aspirants a alpinista del país. El conseller tècnic del GRM Francesc Soldevila serà el responsable del projecte. "La veritat és que quan vols fer una activitat d'una mica d'envergadura et demana molt desplaçament i és difícil trobar companys de cordada. A Andorra trobava mancances en la promoció de l'esport", reconeix el responsable de l'equip, Francesc Soldevila.

Als països alpins o Espanya ja fa 30 anys que es treballa en projectes similars. Un treball que s'ha traduït en l'aparició de grans alpinistes en aquests països. Soldevila explica que "van apostar per un sistema similar, de promoció i ajuda als joves. Actualment tenen grans alpinistes reconeguts internacionalment".

El cicle formatiu serà de tres anys. Hi hauran entre 20 i 30 sortides per temporada. El primer serà més formatiu. En el segon es demanrà autonomia i màxim rendiment individual i en grup i el darrer any es farà una gran expedició. L'objectiu, segons Capdevila, "és seguir un cicle programat per millorar la tècnica i l'autonomia dels tecnificats amb seguretat. Sempre tendim a buscar el màxim rendiment".

Al febrer es faran les proves d'accés amb un límit d'edat d'entre 18 i 35 anys. Serà difícil trobar un Ueli Steck o un Reinhold Messner a Andorra però com a mínim a partir d'ara tindran més a l'abast les eines necessàries per aconseguir-ho.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: