ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Neix Pirinenc, una cursa per tornar a les arrels del muntanyisme

www.andorradifusio.ad

L´oferta de competicions a les muntanyes tindrà molt aviat una nova proposta. Es diu Pirinenc i neix amb un calendari format per tres proves, la primera d´aquí a tot just un mes al cim de Montmalús. S'hi participarà per parelles, amb un màxim de 25 equips, i l´objectiu és tornar a les arrels del que els seus creadors anomenen "Pirineisme".

Després de posar en marxa Els 2.900 Alpine Run, el mateix equip format per Carles Rossell i Matt Leffort es preparen per afegir una nova proposta a l'oferta de competicions a la muntanya. Es diu Pirinenc i neix amb l´objectiu de tornar a les arrels del muntanyisme.

Pirienc no serà una cursa de muntanya, ni tampoc alpinisme, ni escalada, però reunirà els tres ingredients. De l´esperit dels 2.900, manté la vocació de petit format, amb una participació limitada a 25 parelles, i l´esperit de convivència i companyonia a la muntanya.

El calendari constarà de tres cites: del 8 al 10 de juliol al cim de Montmalús, el 3 i 4 de setembre a Rulhe, França, i el 5 i 6 de novembre a Sorteny. Cada prova tindrà dues parts, la cara i la carena. A la primera, els participants hauran d´escollir una via d´ascens i un jurat premiarà la més creativa, segura i ràpida. La segona jornada premiarà l´arribada al cim en menys temps i la millor orientació per una ruta comuna a tots els participants.

Tot plegat, una aposta per un tipus de muntanyisme genuí del Pirineu, sense grans equipaments, amb el lema "més lleuger, més amunt". Les inscripcions ja són obertes al web: pirinenc.com.

Informa: Joan López

Comparteix:

3.235.137.159