ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els nous serveis mèdics del CTEO estaran en ple funcionament a l'agost

www.andorradifusio.ad

El centre de tecnificació esportiva d'Ordino (CTEO) estrena serveis mèdics, que estaran en ple funcionament a l'agost. Les noves instal·lacions, amb un cost de més 300.000 euros, s'obriran en una primera fase a més de 800 esportistes dels programes de tecnificació i alt nivell de totes les federacions i els dos clubs professionals.

El CTEO continua ampliant serveis i aquest dijous al matí ha estrenat els nous espais mèdics i de recuperació. Uns 350 metres quadrats que abans ocupava l'EFPEM, que acolliran sales de medicina esportiva, de proves d'esforç i de rehabilitació. El cost total ha estat de 322.000 euros, 202.000 dels quals s'han dedicat a la reforma de l'espai i 120.000 a l'adquisició de material. 

La ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva, ha assenyalat que era el moment de dur a terme aquesta ampliació. "Era un dels elements importants i primordials també destacat per totes les federacions esportives, clubs d'esportistes becats". Així, ha volgut remarcar que el nou espai "dona l'oportunitat de realitzar proves mèdiques directament al principat i també obre la porta a fer recuperacions i serveis que s'havien d'organitzar de manera separada i que ara podran tenir tota una unitat i un seguiment de tots els professionals".

Els nous serveis s'obriran en una primera fase a més de 800 esportistes, que inclouen els 70 becats del programa d'alt rendiment i els de tecnificació i alt nivell de totes les federacions, però també els dos clubs professionals i els esportistes residents. El ministre de Salut en funcions, Albert Font, ha valorat positivament l'espai i ha considerat que és "una visió estratègica i gairebé diria que transversal el que personifica aquest centre". I ha afegit que aportarà en dos aspectes, "tant la intenció de determinar que l'esport és aquesta promoció de la salut com aquest nou finançament més segregat i més específic de les condicions de salut".

A l'estiu s'obrirà un concurs per contractar un especialista per a la realització de les proves d'esforç. Els nous serveis s'afegiran als de preparació física i readaptació, psicologia i nutrició esportiva, que ja utilitzen una seixantena d'esportistes i una desena de federacions. 

Informa i imatges: Joan López 

Comparteix: